Mondo News

Albert Uderzo, creator al personajelor Asterix și Obelix, a murit la 92 de ani

Marti, 24 Martie 2020 23:02
Scris de: Vlad Economu
Albert Uderzo, creator al personajelor Asterix și Obelix, a murit la 92 de ani

Albert Uderzo, caricaturistul francez care a creat personajele Astérix​ și Obelix în 1959 alături de Rene Goscinny, a murit la vârsta de 92 de ani, informează The Independent.

“Albert Uderzo a murit în somn în casa sa din Neuilly în urma unui atac de cord, fără legătură cu noul coronavirus. Era foarte obosit de câteva săptămâni”, a anunțat Bernard de Choisy, soțul fiicei sale. Născut din imigranți italieni, Uderzo s-a retras din activitate în 2011. Seria Astérix, pe care a creat-o alături de Rene Goscinny, a fost lansată în 1959 în revista franceză Pilote și a devenit faimoasă în toată lumea.

Seria Astérix urmărește aventurile unui războinic gal din anul 50 Î.e.n care primește o poțiune magică și dobândește super puteri. Alături de prietenul Obelix, păstrează satul său – ultimul care nu s-a predat Imperiului roman – în siguranță.

Seria Astérix s-a vândut în peste 380 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind tradusă în peste 100 de limbi. Un parc tematic pe această temă a fost deschis lângă Paris în 1989.

Uderzo și Goscinny au scris colaborat până la moartea celui din urmă, în 1977. Ulterior, Uderzo a continuat seria până în 2009.

Sursa foto: The independent


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali