Printre primele lucruri care se invata la scoala, la ora de stiintele naturii, este si faptul ca apa ingheata la zero grade. Specialisti americani in domeniu explica faptul ca punctul maxim de inghetare a apei este mult mai mic.Noul prag la care apa devine solida este de -48 de grade Celsius, potrivit unei cercetari recente, efectuate de specialistii de la universitatea din Utah, Statele Unite. Cercetatorii au descoperit ca apa pura isi schimba structura moleculara atunci cand atinge acest punct, transformandu-se in „gheata intermediara .Specialistii detaliaza faptul ca apa nu se tranforma in gheata la -48 de grade doar din cauza temperaturii extrem de scazute, ci pentru ca structura ei moleculara se modifica. Cercetarile demonstreaza faptul ca aceste schimbari de structura de la lichid la „gheata intermediara explica misterul temperaturii la care apa ajunge sa inghete. „Aceasta gheata intermediara are o structura care se situeaza intre cea a ghetii si cea a lichidului. Prin rezultatele publicate rezolvam un puzzle vechi eferitor la ce se intampla in apa racita extrem , a explicat cercetatorul Molinero.Citeste mai mult pe adevarul.ro.