Mondo News

ZIUA FORTELOR TERESTRE: DEMONSTRATIE DE FORTA A ARMATEI ROMANE IN CAPITALA

Sambata, 23 Aprilie 2016 11:18
Scris de: Vlad Economu
ZIUA FORTELOR TERESTRE: DEMONSTRATIE DE FORTA A ARMATEI ROMANE IN CAPITALA

In data de 23 aprilie, de SFANTUL GHEORGHE, se sarbatoreste si ZIUA FORTELOR TERESTRE. Cu aceasta ocazie, Ministerul Apararii organizeaza o serie de manifestari in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Intre orele 10:00 si 17.00, militarii vor prezenta tehnica de lupta, armamentul si echipamentul din dotare, vor face exercitii demonstrative de interventie a echipei EOD, de supravietuire, procedee de escaladare si traversare cu ajutorul funicularului, tiroliana, tehnici de autoaparare, precum si exercitii de manuire a armamentului, informeaza un comunicat al Statului Major al FORTELOR TERESTRE remis sambata presei.

CITESTE SI: SFANTUL GHEORGHE: TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL GHEORGHE. CE TREBUIE SA FACI DE SFANTUL GHEORGHE

Apoi, intre orele 18:00 si 20:30, in acelasi parc din Capitala va avea loc un spectacol sustinut de formatii artistice ale cercurilor militare si de catre elevi din colegiile nationale militare. Seara, pana spre ora 22.00, militarii se vor retrage cu torte pe itinerariul: Parcul Tineretului – Piata Unirii – Splaiul Independentei – Piata Eroilor – Cotroceni – Statul Major al Fortelor Terestre.

In fiecare an, la 23 aprilie, se sarbatoreste ZIUA FORTELOR TERESTRE, al caror patron spiritual si ocrotitor este Sfantul Gheorghe.

In toate garnizoanele din tara si in teatrul de operatii din Afganistan, se organizeaza manifestari dedicate acestei sarbatori, care vor cuprinde: simpozioane, expozitii de carte, vizionari de filme documentare exercitii de manuire a armamentului, prezentari de tehnica militara, armament si echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare si spectacole artistice sustinute de catre formatiile cercurilor militare, aminteste comunicatul citat.

Sursa foto: agerpres


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

snoop dogg, salariu, jointuri, tigari marijuana, rulat, angajat Snoop Dogg are un angajat care se ocupă doar cu rularea țigărilor cu marijuana! Suma uriașă cu care îl plătește


lady gaga, accident, cazatura, concert, fan, video Lady Gaga a căzut de pe scenă în timp ce dansa cu un fan! Video


horoscop 19 octombrie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 octombrie 2019. Berbecii trebuie să-și selecteze anturajul, iar Peștii rezolvă niște probleme


asia express, sezonul 3, reality show, drumul comorilor, concurenti, lista completa, Speak și iubita lui, Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor, Ștefania, Nico și fiica ei, Alexandra, Adda și soțul ei, Cătălin, Ristei și fratele lui, Dan, Maria Buză și Lia Bugnar, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, Alex Abagiu și prietenul lui cel mai bun, Radu, Alex Velea, Mario Fresh Asia Express. Lista oficială a concurenţilor care vor participa în sezonul 3! Declarațiile acestora