Mondo News

ZIUA FORTELOR TERESTRE: DEMONSTRATIE DE FORTA A ARMATEI ROMANE IN CAPITALA

Sambata, 23 Aprilie 2016 11:18
Scris de: Vlad Economu
ZIUA FORTELOR TERESTRE: DEMONSTRATIE DE FORTA A ARMATEI ROMANE IN CAPITALA

In data de 23 aprilie, de SFANTUL GHEORGHE, se sarbatoreste si ZIUA FORTELOR TERESTRE. Cu aceasta ocazie, Ministerul Apararii organizeaza o serie de manifestari in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Intre orele 10:00 si 17.00, militarii vor prezenta tehnica de lupta, armamentul si echipamentul din dotare, vor face exercitii demonstrative de interventie a echipei EOD, de supravietuire, procedee de escaladare si traversare cu ajutorul funicularului, tiroliana, tehnici de autoaparare, precum si exercitii de manuire a armamentului, informeaza un comunicat al Statului Major al FORTELOR TERESTRE remis sambata presei.

CITESTE SI: SFANTUL GHEORGHE: TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL GHEORGHE. CE TREBUIE SA FACI DE SFANTUL GHEORGHE

Apoi, intre orele 18:00 si 20:30, in acelasi parc din Capitala va avea loc un spectacol sustinut de formatii artistice ale cercurilor militare si de catre elevi din colegiile nationale militare. Seara, pana spre ora 22.00, militarii se vor retrage cu torte pe itinerariul: Parcul Tineretului – Piata Unirii – Splaiul Independentei – Piata Eroilor – Cotroceni – Statul Major al Fortelor Terestre.

In fiecare an, la 23 aprilie, se sarbatoreste ZIUA FORTELOR TERESTRE, al caror patron spiritual si ocrotitor este Sfantul Gheorghe.

In toate garnizoanele din tara si in teatrul de operatii din Afganistan, se organizeaza manifestari dedicate acestei sarbatori, care vor cuprinde: simpozioane, expozitii de carte, vizionari de filme documentare exercitii de manuire a armamentului, prezentari de tehnica militara, armament si echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare si spectacole artistice sustinute de catre formatiile cercurilor militare, aminteste comunicatul citat.

Sursa foto: agerpres


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot


bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video