Mondo News

ZIUA ARMATEI ROMANIEI, marcata in PARCUL CAROL

, 25 Octombrie 2015 12:41
Scris de: Ioana Alexandra
ZIUA ARMATEI ROMANIEI, marcata in PARCUL CAROL

CEREMONII MILITARE de depuneri de coroane de flori si a unei unei URNE CU PAMANT adus din Republica Kalmakia, FEDERATIA RUSA, s-au desfasurat duminica, de ZIUA ARMATEI ROMANE, la Mormantul Ostasului Necunoscut din PARCUL CAROL I. De asemenea, studenti si cursanti din garnizoana Bucuresti au depus JURAMANTUL MILITAR.

Coroanele de flori au fost depuse din partea autoritatilor statului, partidelor politice, asociatiilor de veterani de razboi. Parlamentul a fost reprezentat de senatorul Mihai Obreja, presedinte al Comisiei de Aparare din Senat, si deputatul Rodica Nasar, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

CITESTE SI: 25 OCTOMBRIE: ZIUA ARMATEI ROMANE – DOCUMENTAR

Urna cu pamant din Federatia Rusa a fost adusa in contextul in care la Rossoska, in regiunea Volgograd (fosta Stalingrad), a fost organizata duminica dimineata o ceremonie oficiala de inaugurare a Cimitirului de onoare romanesc, prima necropola de razboi construita pentru militarii romani cazuti in lupta de la Stalingrad.

Potrivit MApN, cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, Statele majore ale categoriilor de forte ale armatei, comandamentele, marile unitati si unitatile militare de pe intreg teritoriul tarii organizeaza Ziua Portilor Deschise, activitati cultural-artistice si sportive, simpozioane, intalniri cu veteranii de razboi, expozitii, gale de filme, spectacole si activitati de ingrijire a cimitirelor si monumentelor eroilor.

CITESTE SI: IOHANNIS DE ZIUA ARMATEI ROMANE: O ZI IN CARE CELEBRAM, MAI PRESUS DE ORICE, PATRIOTISMUL

Eliberarea teritoriului national, in toamna anului 1944, a fost obtinuta prin lupta si jertfa a peste 520.000 de militari romani, din care 58.330 au fost ucisi, raniti sau dati disparuti. Armata Romaniei a continuat apoi sa lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei si Austriei, alaturi de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe si sacrificii, la marea victorie obtinuta la 9 Mai 1945, ce a marcat sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa.

CITESTE SI: MONUMENT DEDICAT SOLDATILOR ROMANI a fost inaugurat in RUSIA, de ZIUA ARMATEI

Sursa foto: once


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot


bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video