Mondo News

Vremea se strică! Vin ploi și furtuni! Cod galben valabil în 23 de județe

Luni, 14 Mai 2018 14:01
Scris de: Vlad Economu
Vremea se strică! Vin ploi și furtuni! Cod galben valabil în 23 de județe

Vremea se strică. În București și la munte sunt așteptate furtuni cu fulgere, ploi masive, cantități de apă mari. Temperaturile sunt în ușoară scădere în toată țara, însă vremea va fi, totuși, caldă pentru data din calendar.

Update: Meteorologii au transmis, luni, o informare de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi căderi de grindină. Vremea se va strica de marţi, de la ora 12.00, iar de la ora 18.00 este valabil un cod galben pentru 23 de judeţe, anunţă News.ro.

Potrivit meteorologilor, de marţi, ora 12.00, până miercuri, ora 14.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…25 l/mp.

De marţi, ora 18.00, până miercuri la ora 09.00 va fi cod galben în 22 de judeţe.

”În seara zilei de marţi (15 mai) şi în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul şi nordul Munteniei şi în zona de munte a Banatului şi Crişanei va ploua torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, anunţă meteorologii. Judeţele vizate sunt Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, integral, şi parţial judeţele Bihor, Arad, Timiş, Suceava, Prahova, Dâmboviţa.

Știre inițială

De luni vor fi înnorări temporare și ploi pe arii relativ extinse, exceptând sud-estul și nord-vestul extrem unde acestea se vor semnala izolat. Ploile vor fi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ în sud-vest și în zonele deluroase și montane, unde vor fi și condiții de grindină.

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, dar trecător și în celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade. În Capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. 20-22 de grade maximă la amiază. Cerul va fi temporar noros și, mai ales spre seară, trecător va ploua.

Marți, vremea va fi instabilă în jumătatea de vest a teritoriului, precum și în zona de munte, unde, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în special după-amiază, când local se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Izolat se va semnala grindină. Excepție va face Dobrogea, unde probabilitatea de ploaie este scăzută. Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Munteniei, la Giurgiu.

În Capitală, mai ales după-amiază vor fi ploi de scurtă durata și descărcări electrice. 11-12 grade dimineață și o temperatura maximă de 26…27 de grade. Miercuri, vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde înnorările vor fi mai accentuate și vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar manifestările asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse și la cote mai reduse. Izolat va cădea grindină, iar cu precădere în zonele de munte, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durata și în restul teritoriului, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade la Miercurea Ciuc și 26 de grade la Călărași. În București, cerul va fi temporar noros și, trecător, va ploua slab. Dimineață 12-14 grade și la amiază, în jur de 25 de grade.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut


bolitin vale, bataie, bate, impuscaturi, clanuri rromi, video Bolintin Vale. Bătaie cu bâte, topoare şi împuşcături! Video


nicu maharu a murit, deces, cancer, a murit nicu maharu, interlop, deces nici maharu Nicu Maharu a murit! Mesajul transmis de fiul cunoscutului interlop


andreea balan, operatie, hematoame, probleme medicale Andreea Bălan, operată de urgență la câteva zile după naștere. Artista s-a trezit într-o baltă de sânge