Mondo News

Viorica Dăncilă a fost sunată de Angela Merkel. Solicitarea făcută de cancelarul Germaniei

Vineri, 08 Februarie 2019 13:32
Scris de: Vlad Economu
Viorica Dăncilă a fost sunată de Angela Merkel. Solicitarea făcută de cancelarul Germaniei

Angela Merkel a sunat-o pe Viorca Dăncilă, pentru a încerca să o convingă ca România să renunţe la o propunere europeană ce ar pune piedici realizării unui gazoduct care ar lega Germania de Rusia

Potrivit unor surse citate de Antena 3, discuţia a durat aproximativ o jumătate de oră, iar cancelarul german nu a avut succes în demersul său. Premierul român a refuzat să dea curs solicitărilor omologului de la Berlin, spunând că nu trădeaza interesele UE şi parteneriatul strategic cu SUA.

România se opune acestui proiect în forma sa actuală, deorece consideră că acesta ar spori dependenţa Europei de gazul rusesc. În schimb, ţara noastră a propus schimbări care ar permite interconectarea gazoductului Nord Stream 2 cu alte sisteme de transport al gazului.

Subiectul este dezbătut deja în presa germană, care titrează că proiectul susţinut de Merkel pare sortit eşecului. Însă, cancelarul german intenţionează să aibă chiar o discuţie şi cu preşedintele Iohannis, înainte de votul din Consiliul UE.

Sursa foto: bild

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

indonezia, vulcan, agung, eruptie, video, bali Indonezia. Vulcanul Agung, din Bali, a erupt! Video spectaculos


turism, transilvania, presa internationala, colt de rai, superlative, conde nast traveller Transilvania face senzație în presa internațională: Colț de rai, învăluit în frumuseți superlative!


miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut