Mondo News

Viorel Cataramă, în cursa pentru alegerile prezidenţiale! CCR i-a admis contestaţia

Luni, 23 Septembrie 2019 12:34
Scris de: Vlad Economu
Viorel Cataramă, în cursa pentru alegerile prezidenţiale! CCR i-a admis contestaţia

Viorel Cataramă a avut o primă reacție după ce Biroul Electoral Central i-a  respins sâmbătă candidatura în cursa pentru prezidențiale. Președintele Partidului Dreapta Liberală a declarat că va depune contestație la CCR și că nu are nicio suspiciune legată de semnăturile sale.

Update: Curtea Constituţională a României a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central (BEC) a candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis luni, Curtea a admis contestaţia formulată împotriva deciziei Biroului Electoral Central din 20 septembrie şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către BEC a candidaturii şi a semnului electoral în cazul lui Viorel Cataramă, la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019.

BEC anunţa sâmbătă că a respins candidatura şi semnul electoral ale lui Viorel Cataramă. Membrii Biroului Electoral precizează în decizia de respingere că, ”în urma verificării listelor de susţinători efectuate de BEC cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături din totalul de 230.341 prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidente care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora.”

Totodată, judecătorii constituţionali au respins şi contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Vioricăi Dăncilă (PSD) şi a lui Theodor Paleologu (PMP) la alegerile prezidenţiale.

Știre inițială

„Voi depune contestație la CCR și sunt încrezător că această contestație va fi admisă pentru că decizia BEC este luată cu încălcarea prevederilor legale. Nu am nicio suspiciune. Cei din Partidul Dreapta Liberală au strâns semnăturile”, a declarat Viorel Cataramă într-o intervenție telefonică la Antena 3.

BEC susține că listele transmise de Cataramă au mari probleme. Mai precis, peste 94.000 de semnături dintre cele peste 230.000 din liste prezintă similitudini.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 14 octombrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 14 octombrie 2019. Berbecii sunt plini de energie, iar Capricornii au parte de mici conflicte


parascheva 14 octombrie în calendarul ortodox. Sfânta cuvioasă Parascheva


Romani, injuraturi, istorie, amuzament, injuraturi inversate Care sunt cele mai amuzate înjurături 100% românești?


Floyd Mayweather, amintiri, puscarie, taxa protectie, snickers Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxă de protecție