Mondo News

Viorel Cataramă, în cursa pentru alegerile prezidenţiale! CCR i-a admis contestaţia

Luni, 23 Septembrie 2019 12:34
Scris de: Vlad Economu
Viorel Cataramă, în cursa pentru alegerile prezidenţiale! CCR i-a admis contestaţia

Viorel Cataramă a avut o primă reacție după ce Biroul Electoral Central i-a  respins sâmbătă candidatura în cursa pentru prezidențiale. Președintele Partidului Dreapta Liberală a declarat că va depune contestație la CCR și că nu are nicio suspiciune legată de semnăturile sale.

Update: Curtea Constituţională a României a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central (BEC) a candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis luni, Curtea a admis contestaţia formulată împotriva deciziei Biroului Electoral Central din 20 septembrie şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către BEC a candidaturii şi a semnului electoral în cazul lui Viorel Cataramă, la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019.

BEC anunţa sâmbătă că a respins candidatura şi semnul electoral ale lui Viorel Cataramă. Membrii Biroului Electoral precizează în decizia de respingere că, ”în urma verificării listelor de susţinători efectuate de BEC cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături din totalul de 230.341 prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidente care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora.”

Totodată, judecătorii constituţionali au respins şi contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Vioricăi Dăncilă (PSD) şi a lui Theodor Paleologu (PMP) la alegerile prezidenţiale.

Știre inițială

„Voi depune contestație la CCR și sunt încrezător că această contestație va fi admisă pentru că decizia BEC este luată cu încălcarea prevederilor legale. Nu am nicio suspiciune. Cei din Partidul Dreapta Liberală au strâns semnăturile”, a declarat Viorel Cataramă într-o intervenție telefonică la Antena 3.

BEC susține că listele transmise de Cataramă au mari probleme. Mai precis, peste 94.000 de semnături dintre cele peste 230.000 din liste prezintă similitudini.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bilel omrani, atacant, cfr cluj, refuz, naturalizare, nationala romaniei, algeria Planul lui Mirel Rădoi, dat peste cap! Un fotbalist străin refuză să joace pentru naționala României


antena 1, show, insula iubirii, emisiune concurs, love island Antena 1 pregătește un nou super show! Noua emisiune care vă va ține cu sufletul la gură


dan puric, gigi becali, admiratie, puscarie, acte caritate Dan Puric este fascinat de Gigi Becali: ”Este un om admirabil!”


rusia, moscova, batmobil, replica, video Rusia. Poliția din Moscova a ridicat din centrul orașului un Batmobil! Video