Mondo News

Vești proaste de la meteorologi! România va fi lovită de un ciclon mediteranean

Marti, 14 Mai 2019 10:48
Scris de: Vlad Economu
Vești proaste de la meteorologi! România va fi lovită de un ciclon mediteranean

Vești proaste de la meteorologi. Țara noastră va fi lovită de un ciclon. Conform ANM, un ciclon mediteranean se va poziţia în următoarele zile deasupra ţării noastre.

Update:  Ploi torențiale, cu descărcări electrice, și vijelii vor fi în cea mai mare parte a țării, începând de marți după amiază și până vineri, anunță meteorologii. De asemenea, șapte județe din sud-vestul vor fi sub avertizare cod galben de vreme rea.

Meteorologii anunță că începând de marți, de la ora 15.00, și până vineri, la ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, șapte județe din sud-vestul țării vor fi sub atenționare cod galben începând de marți de la ora 18.oo și până miercuri, la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara vor fi ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Știre inițială

Prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie arată că în a doua jumătate a lunii mai vremea se va răci/ Mai mult, în toată țara sunt anunțate ploi puternice.

Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.

Săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.06.2019 – 10.06.2019

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare, local, în regiunile montane şi apropiate de normalul perioadei în rest.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți


malaezia, divort, fost rege, fosta miss moscova, motiv, mohammad V, oksana voevodina Motivul pentru care fostul rege al Malaeziei a divorţat de femeia pentru care a renunţat la tron. Ce a aflat despre soţia sa, fostă Miss Moscova


leoaica, elefant, atac, video, africa de sud, parcul național kruger O leoaică atacă un elefant în căutarea unei mese pentru puii ei! Video


faceapp, aplicatie, imbatranire, google play, app store, date personale FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi păstrează și datele!