Mondo News

Venus și Jupiter se aliniază într-o conjuncție spectaculoasă în noaptea de sâmbătă spre duminică

Sambata, 23 Noiembrie 2019 13:06
Scris de: Vlad Economu
Venus și Jupiter se aliniază într-o conjuncție spectaculoasă în noaptea de sâmbătă spre duminică
Venus și Jupiter pot fi admirate pe cerul nocturn într-o conjuncţie spectaculoasă, în timpul căreia planetele par a fi mai apropiate, având în vedere poziția lor faţă de Soare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie Mediafax.

De obicei, se vorbește despre conjuncția celor două planete o singură dată pe an, dar, în 2019, fenomenul a mai avut loc pe 23 ianuarie. Venus și Jupiter, două planete strălucitoare, vor oferi un spectacol uimitor, părând că sunt pe punctul de a se ciocni, deși al doilea corp ceresc este de patru ori mai departe decât primul.

Cele două planete pot fi văzute una lângă cealaltă, Venus fiind de 12 ori mai strălucitoare, în perioada 22 – 26 noiembrie. Însă se vor afla cel mai aproape aparent una de alta în noaptea de sâmbătă spre duminică. Evenimentul poate fi observat începând cu ora 3.30, cu condiția să nu fie înnorat, ceață sau să plouă.

Conjuncția a două planete nu este un fenomen neobișnuit pe bolta cerească pe parcursul anului, mai rară fiind gruparea a trei astfel de corpuri cerești. Prin telescop Venus se vede ca un disc alb, foarte luminos, lipsit de detalii. Jupiter este tot un disc, dar unul străbătut de două dungi paralele și însoțit de patru sateliți. “Este însă greu să vedeți o imagine clară din cauză că planetele sunt foarte apropiate de orizont”, arată Observatorul astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București.

Noiembrie este ultima lună din acest an când Jupiter poate fi văzută seara. Planeta se va ascunde în razele Soarelui și va reapărea dimineața pe cer în ianuarie 2020. Venus își va continua drumul printre stele și va deveni din ce în ce mai ușor de văzut.

Sursa foto: descopera


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul


tata, reactie, meci, lupte, video Reacția unui tată după ce fiul său este învins într-o luptă! Video


jabba jihadistul, arestare, irak, platforma, stat islamic, Abu Abdul Bari Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak


conor mcgregor, revenire, ufc 246, las vegas, video, victorie, Donald "Cowboy" Cerrone Conor McGregor, victorie în 40 de secunde la revenirea în UFC! Video