Mondo News

Vaslui. Armele albe au devenit obiecte de rechizită în școli. Elevii vin băuți la prima oră a dimineții

Sambata, 20 Aprilie 2019 15:04
Scris de: Vlad Economu
Vaslui. Armele albe au devenit obiecte de rechizită în școli. Elevii vin băuți la prima oră a dimineții

Un profesor din Vaslui a făcut declarații șocante. Cadrul didactic susține că armele albea u devenit obiecte de rechizită în școlile vasluiene. ”Am avut elevi care au venit băuți la scoală încă de la 8 dimineața, iar cuțitele și briceagurile au devenit obiecte de <<rechizită>> în școlile vasluiene”.

Este mărturia șocantă pe care un profesor din municipiul Vaslui a făcut-o sub protecția anonimatului. Cadrul didactic a declarat că incidente ca cel de miercuri, în urma căruia trei elevi au fost înjunghiați lângã Piata Traian, vor deveni o obișnuință în viitorul apropiat dacã sefii învățământului vasluian “nu se vor trezi”, scrie vremeanoua.ro.

“Incidentele violente în scoli sunt precum infectiile nosocomiale în spitale. Nu le declari, ca sã nu te tragã superiorii la rãspundere. Dacã vã uitati în statisticile oficiale, situatia scolilor vasluiene e din ce în ce mai bunã, siguranta creste de la o zi la alta, însã realitatea e alta, mult mai îngrijorãtoare. Si nu o vom îmbunãtãti decât recunoscând cã sunt probleme”, a mai precizat profesorul din municipiul Vaslui.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în anul scolar 2017-2018, rata abandonului scolar a crescut cu 2,17%. Cea mai mare rata a abandonului a fost înregistratã la nivelul învãtãmântului liceal – 9,79%, la nivel gimnazial a fost de 2,66%, iar cea mai micã ratã a abandonului a fost la ciclul primar – 1,02%.

Tot în aceeasi perioadã, numãrul de absente din cataloage a ajuns la aproape 1.000.000. Nici actele de violentã nu au fost putine. Au fost înregistrate 84 de violente fizice usoare, 29 de insulte, 7 acte de incitare la violentã, 3 persoane strãine au fost introduse în incinta unitãtii scolare. Totodatã au fost depistati 16 elevi care au consumat alcool, fiind înregistrate 25 de furturi sau tentative de furt.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, iubit simona halep, toni iuruc, miliardar machedon Nu se mai ascund! Simona Halep, sărut pasional cu iubitul său! Foto în articol


dj, interdictie, electric castle, manea, tommy cash, adrian minune DJ interzis în România din cauza unei manele


vatra dornei, barbat mort, interventie, jandarmi, pedofilie, video Vatra Dornei. Bărbatul acuzat de pedofilie a murit după intervenția jandarmilor! Video


horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți