Mondo News

Unde îşi ascund bogaţii lumii averea de Fisc? Cele mai căutate paradisuri fiscale în 2018

, 18 Martie 2018 17:44
Scris de: Vlad Economu
Unde îşi ascund bogaţii lumii averea de Fisc? Cele mai căutate paradisuri fiscale în 2018

Unde îşi ascund bogaţii lumii averile de Fisc? SUA este al doilea cel mai mare paradis fiscal, după Elveţia, dar înaintea insulelor Cayman, informează Bloomberg.

SUA a urcat un loc în clasamentul paradisurilor fiscale faţă de 2015, ultima oară când a fost realizat acest studiu de către Tax Justice Network, agenţie americană care cercetează sistemele fiscale din lume. „În timp ce SUA a creat mijloace puternice de apărare împotriva paradisurilor fiscale străine, nu a lauta în serios rolul acesteia de a atrage fluxuri financiare străine şi de a susţine evaziunea fiscală”, spune raportul. Autorii au criticat SUA pentru abordarea unilaterală privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani.

Delaware, Nevada şi Wyoming au fost scoşi în evidenţă ca fiind cele mai mari atrăgătoare pentru companii care desfăşoară activităţi financiare ilicite. Hong Kong este pe locul 4 pe lista paradisurilor fiscale, urmată de Singapore. Taiwan a fost inclusă pentru prima oară pe această listă, pe locul 8.

Lista care este publicată la fiecare doi ani acordă un punctaj ţărilor în funcţie de legile fiscale, transparenţa sistemului fiscal şi a structurilor companiilor, legile de confidenţialitate din domeniul bancar.

Lista celor mai căutate paradisuri fiscale din 2018 publicată de Tax Justice Network:

Elveţia

SUA

Insulele Cayman

Hong Kong

Singapore

Luxemburg

Germania

Taiwan

Emiratele Arabe Unite

Guernsey.

Sursa foto: BBC / Sursa traducere: Ziarul Financiar


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 noiembrie 2018, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 noiembrie 2018. Peștii sunt epuizați, iar Balanțele sunt copleșite de o emoție incontrolabilă


roman, zbor bucurie, video, tamisa, anglia, londra Anglia. Un român din Londra s-a aruncat în Tamisa. Video cu “zborul de bucurie”


Tete D 'Arlequin, tablou picasso, tulcea, ingropat, diicot, politia romana, pont anonim Tulcea. Tabloul găsit îngropat lângă un copac, despre care s-a crezut că este pictat de Picasso, este un fals


samuel little, criminal in serie, sua, istoria sua, condamnare Cel mai mare criminal în serie din istoria SUA, descoperit “din greșeală” după 40 de ani! Câți oameni a ucis