Mondo News

Un telescop a surprins momentul în care o bucată de cometă s-a izbit de Lună în timpul eclipsei totale! Video

Joi, 24 Ianuarie 2019 12:40
Scris de: Vlad Economu
Un telescop a surprins momentul în care o bucată de cometă s-a izbit de Lună în timpul eclipsei totale! Video

Astronomii au reușit să surprindă momentul unui impact în timpul eclipsei totale de lună care a avut loc la începutul săptămânii, relatează Associated Press.

Astrofizicianul spaniol Jose Maria Madiedo de la Universitatea din Huelva a declarat miercuri că o bucată de cometă s-a lovit de Lună în timpul eclipsei totale dintre 20-21 ianuarie. Impactul a putut fi observat cu ajutorul telescoapelor din Spania și din alte locații.

Citește și: CERCETĂTORII AU DESCOPERIT CÂND S-AU FORMAT INELELE PLANETEI SATURN

Madiedo susține că acesta este primul impact de acest gen observat în timpul unei eclipse de lună, deși astfel de evenimente care formează cratere pe suprafața Lunii sunt foarte comune.

Obiectul a lovit suprafața Lunii cu o viteză de aproximativ 17 km/secundă și cântărea în jur de 10 kg, cu un diametru de 30 de centimetri. Observatorul Griffith din Los Angeles a înregistrat și el momentul impactului.

Sursa video: youtube


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

indonezia, vulcan, agung, eruptie, video, bali Indonezia. Vulcanul Agung, din Bali, a erupt! Video spectaculos


turism, transilvania, presa internationala, colt de rai, superlative, conde nast traveller Transilvania face senzație în presa internațională: Colț de rai, învăluit în frumuseți superlative!


miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut