Mondo News

Un startup românesc a adus tehnologia din spatele Bitcoin la un exercițiu medical NATO

Luni, 22 Aprilie 2019 11:28
Scris de: Vlad Economu
Un startup românesc a adus tehnologia din spatele Bitcoin la un exercițiu medical NATO

Un start-up înființat de un român în Statele Unite a furnizat serviciile sale software în cadrul exercițiului „Vigorous Warrior 19”, care a fost organizat la începutul lunii aprilie în România, de către Centrul de Excelență Militară Medicală al NATO.

Acesta a fost unul din primele proiecte la nivel mondial în care structurile militare NATO au folosit tehnologia din spatele criptomonedelor – blockchain.

„Vigorous Warrior 19” s-a desfășurat la Baza Militară Cincu în perioada 1 – 15 aprilie și a fost cel mai mare exercițiu medical militar din istoria NATO, anul acesta fiind prezenți peste 2.500 de participanți din 39 de țări. În cadrul exercițiului au fost simulate peste 1.000 de scenarii în care este necesară intervenția echipajelor medicale din structurile militare NATO.

SupplyBlockchain, start-up lansat de românul Sebastian Cochinescu în SUA, adaugă transparență în lanțurile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a înregistra exact data și locația produselor fizic.

“Una dintre problemele principale ale industriei de transport și logistică este lipsa de transparență și urmărire independentă a produselor de-a lungul lanțurilor de distribuție. Un bun exemplu este cazul recent al persoanei din Craiova care a găsit o bucată plastilină în locul unui iPhone achiziționat cu 6.800 lei. SupplyBlockchain rezolvă problemele de acest tip prin adăugarea unui strat de securitate și transparență în procesele logistice, folosind tehnologii de tip blockchain”, explică antreprenorul.

De asemenea, soluțiile startup-ului cu origini românești pot fi folosite de companiile farmaceutice pentru a urmări trasabilitatea produselor lor, reducând în acest fel pierderile sau pentru asigurarea transparenței în cazul campaniilor umanitare, cât și pentru monitorizarea provenienței produselor din industria alimentară.

În luna decembrie 2018, fondatorul SupplyBlockchain a câștigat premiul III al secțiunii “Creativitate pentru Securitate” din cadrul PatriotFest (un concurs organizat de MAPN, MAI, SPP, STS, SRI și New Strategy Center), cu serviciile SupplyBlockchain adresate structurilor militare și de securitate națională.

La începutul acestui an, startup-ul a primit o investiție de la procesatorul de plăți electronice din România – NETOPIA Payments. De asemenea, din echipa SupplyBlockchain face parte și co-fondatorul NETOPIA Payments – Antonio Eram (Business Advisor SupplyBlockchain), Felix Crișan (Technical Advisor SupplyBlockchain / CTO și co-fondator NETOPIA Payments) și  și Traian Paicu (Legal Advisor / avocat cunoscut și angel investor).


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 mai 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 mai 2019. Scorpionii se mobilizează, iar Capricornii fac o analiză la rece


marea britanie, viol, romani, condamnare, parcare, jersey, Marea Britanie. Cinci români s-au filmat cum violau o tânără într-o parcare! Foto în articol


mihaela-radulescu-465x215 Scandal la Pro Tv! Pe cine a agresat fizic Mihaela Rădulescu: Este inuman ce a făcut!


google, restrictie, huawei, android, dispozitive Google a restricționat accesul dispozitivelor Huawei la Android