Mondo News

Un organism misterios cu 720 de sexe se vindecă singur în 2 minute! Arată ca o ciupercă dar se comportă ca un animal

Joi, 17 Octombrie 2019 14:02
Scris de: Vlad Economu
Un organism misterios cu 720 de sexe se vindecă singur în 2 minute! Arată ca o ciupercă dar se comportă ca un animal

O grădină zoologică din Paris a prezentat miercuri un organism nou şi misterios, supranumit ”blob”, o formă de viaţă de dimensiuni mici, unicelulară, care arată ca o ciupercă dar care se comportă ca un animal, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Cel mai nou exponat de la Parc Zoologique de Paris, care va putea fi vizionat de public începând de sâmbătă, nu are gură, nici stomac sau ochi şi totuşi poate detecta hrana, pe care este capabil să o digere.  Masa amorfă are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi şi se vindecă în două minute dacă e tăiată în două.

blob

”Este o fiinţă vie care se numără printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris din care face parte parcul zoologic.

Citește și: RUSIA. DESCOPERIRE FABULOASĂ ÎN SIBERIA. CE S-A GĂSIT ÎNTR-UN DIAMANT

”Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabilă să înveţe”, a afirmat David care a precizat că în cazul în care două astfel de ”picături” sunt unite ”cea care a învăţat îşi va transmite cunoştinţele celeilalte”.  Numele acestui organism a fost inspirat de filmul ştiinţifico-fantastic/horror din 1958 ”The Blob”, cu Steve McQueen, în care ”picătura” consumă tot ce îi stă în cale într-un orăşel din Pennsylvania.

blob-2

”Cunoaştem cu siguranţă că nu este o plantă, dar nu ştim sigur dacă este un animal sau o ciupercă”, a spus David. ”Se comportă foarte surprinzător pentru ceva care arată ca o ciupercă (…) are comportament de animal şi este capabil să înveţe”, a adăugat Bruno David citat de Reuters.

Sursa foto: le monde

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 15 noiembrie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 noiembrie 2019. Berbecii sunt vulnerabili la nivel mental, iar Taurii au cheltuieli neprevăzute


ibra Zlatan Ibrahimovic s-a despărțit în modul său caracteristic de LA Galaxy! Foto în articol


jennifer lopez, proba, sani, regizor, reactie. dezvaluire Cum a reacționat Jennifer Lopez atunci când un regizor ”a vrut doar să-i vadă sânii!” Dezvăluirea artistei


DSC_4306-1024x678 Secretul celui mai longeviv cuplu din lume! Sunt împreună de 85 de ani și căsătoriți de 80! Foto în articol