Mondo News

Un nou scandal a izbucnit între primari și Guvern din cauza bugetului. De ce îl acuză edilii pe ministrul Teodorovici

, 31 Martie 2019 19:12
Scris de: Vlad Economu
Un nou scandal a izbucnit între primari și Guvern din cauza bugetului. De ce îl acuză edilii pe ministrul Teodorovici

Primarii se revoltă din cauza bugetului primit de la Guvern pentru 2019. De la edilii de comună până la cei de municipiu toţi strigă că au fost păcăliţi de ministrul de Finanţe.

În sprijinul lor, ei prezintă în exclusivitate pentru Digi24 un document semnat între asociaţiile pe care le conduc şi Eugen Teodorovici. Documentul nu a fost însă niciodată respectat, aşa că se pierd câte 200 de lei pe cap de locuitor, acuză edilii. Contactat de Digi24, Eugen Teodorovici a spus că nu se consideră responsabil de această situaţie.

Pierderile pe care le vor avea în 2019 comunele, oraşele şi municipiile din România se ridică la miliarde de lei. Primarii spun că peste 10 milioane de români vor avea de suferit din cauza Guvernului, care le-a tăiat banii. Asta după ce le-a promis iniţial, printr-un document obţinut de Digi24, că vor avea sumele dorite.

„Mă minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost păcăliţi cu 200 de lei, se semnează un document cu 1.200 de lei pe comună şi îmi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem în zona minciunii, este mai mult decât minciună. Vreţi, nu vreţi, spun ce nu doream să spun, nu păcăliţi, escrocaţi. Asta nu este o măsură demnă pentru un ministru, să spui că faci ceva şi după aia să nu o faci”, spune Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Situaţia se repetă şi în cazul primarilor de oraşe. „Am fost păcăliţi. În momentul acesta lucrurile au scăpat de sub control total. Nu înţeleg cum vom reuşi să iluminăm unităţile administrativ teritoriale, cum să încălzim unităţile şcolare, cum să susţinem funcţionarea spitalului, a liceului şi altor servicii publice la nivelul oraşelor. Este iminent acest pericol. Pericolul este să nu putem să ne asigurăm funcţionarea, e vorba de 85-90% dintre oraşe”, spune Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor.

Primii care s-au revoltat faţă de bugetul propus în 2019 au fost primarii de municipiu. „Ce ar trebui să spun? Că îmi pare bine că şi alţii şi-au dat seama că am fost păcăliţi? Nu îmi pare bine. Eu speram să ne înşelăm noi. Iată că se dovedeşte că poziţia noastră a fost corectă şi o spun cu mult regret, din nefericire. Ni s-au transmis nişte cifre de la Ministerul de Finanţe care nu se vor adeveri”, afirmă Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România. Primarii cer noi discuţii cu executivul pe tema bugetului. Ei speră să salveze situaţia cu banii primiţi la rectificarea bugetară.

Sursa text: digi24


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

ornella mutti, condamnare, rusia, certificat fals, inchisoare, actrita italiana Ornella Muti, condamnată la șase luni de închisoare. Motivul este de-a dreptul inedit


groenlanda, alerta, calota glaciara, topire accelerata, gheata Groenlanda. 2 miliarde de tone de gheață s-au topit în numai o săptămână


horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”