Mondo News

UEFA ne marginalizează! Echipele in România, interzise în Europa League și trimise în Liga a 3a a fotbalului continental

Miercuri, 25 Septembrie 2019 12:19
Scris de: Vlad Economu
UEFA ne marginalizează! Echipele in România, interzise în Europa League și trimise în Liga a 3a a fotbalului continental

Echipele din România nu vor mai putea evolua în Liga Europa, a doua competiţie ca importanţă de pe continent, după ce UEFA a anunţat că va înfiinţa o “ligă a treia” a cupelor europene, UEFA Europa Conference League, începând din 2021, potrivit news.ro.

Forul de la Nyon nu a dat detalii oficiale despre formatul noii competiţii, însă BBC scrie că în Liga Europa vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte satte, între care şi echipe din Liga I, în UEFA Europa Conference League. România ocupă acum locul 30 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar:

Câștigătoarea Cupei;
Locul 2;
Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League.

Europa League

Europa League va suferi modificări importante, România va fi scoasă din calcule! În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Cum noi suntem pe 30, șansele sunt minime să obținem un loc direct prea curând. Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor. Altfel, va fi trimisă în ECL.

Citește și: LIGA NAȚIUNILOR. UEFA A SCHIMBAT FORMATUL! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NAȚIONALA ROMÂNIEI

În “liga a treia” europeană vor participa 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câte patru formaţii. Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt cluburi din optimi. Din această fază va juca în sistem eliminatoriu, până la finală, iar campioana va evolua în sezonul următor al Ligii Europa. Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum cele din Liga Europa.

Campioanele tuturor ţărilor europene vor merge în Liga Campionilor, care nu îşi va schimba formatul actual. “Noua competiţie face cupele europene mai cuprinzătoare decât au fost vreodată. Vor fi mai multe meciuri pentru mai multe cluburi, cu mai multe federaţii reprezentate în faza grupelor. Această competiţie s-a născut în urma dialogului cu grupările din Asciaţia Europeană a Cluburilor”, a declarat preşedintele UEFA, Alexander Ceferin despre UEFA Europa Conference League, după Comitetul Executiv al forului, care a avut loc, marţi, în Slovenia, la Ljubljana.

Sursa foto: sport


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anamaria prodan, scandal, mircea redini, luana rednic, steliano filip Anamaria Prodan îi face praf pe Mircea și Luana Rednic!


caracal, minuni, realitatea, caruta prosti, muzeograf, Chiar s-a răsturnat la Caracal căruța cu proști? Câte dintre ”miturile” despre această urbe sunt reale


denise rifai, atac dur, dana budeanu, gabriela firea Denise Rifai o face praf pe Dana Budeanu! Realizatoarea tv dezvăluie și cine se află în spatele stilistei


Joe DiMaggio, Marilyn Monroe, relatie, deces, secret, moarte misterioasa, casatorie Relația cu năbădăi dintre Joe DiMaggio și Marilyn Monroe! Varianta sportivului despre sfârșitul misterios al artistei