Mondo News

Transportatorii români vor protesta, la Strasbourg, în fața Parlamentului European

Luni, 25 Martie 2019 13:58
Scris de: Vlad Economu
Transportatorii români vor protesta, la Strasbourg, în fața Parlamentului European

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) va manifesta miercuri, 27 martie, la Strasbourg, împotriva Pachetului 1 de mobilitate, alături de alte patronate din România și din țările estice, scrie Agerpres.

“Țările vestice încearcă să profite de situația generată de Brexit și vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfășurată în data de 27 martie.

Federația Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricționării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de ‘răcire’ (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operațiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeași țară cu același autovehicul”, susțin reprezentanții FORT.

De asemenea, transportatorii români spun “nu” pentru întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puțin o dată la patru săptămâni – sau, în cazul în care șoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum. FORT solicită și reanalizarea condițiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului, fiind, totodată, împotriva aplicării regulilor detașării la transporturile rutiere.

“Pentru a promova din nou această poziție, în încercarea de a bloca un vot nedrept, reprezentanții FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27 martie, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie a.c., împotriva Pachetului 1, alături de alte patronate din România și din țările estice.

Totodată, FORT solicită public atât Guvernului României cât și europarlamentarilor români să se implice serios în acest subiect, susținând interesul firmelor de transport autohtone a căror activitate ar fi grav pereclitată de adoptarea unor măsuri ce încalcă principiile de bază ale funcționarii Uniunii Europene”, se menționează în comunicatul federației.

În acest context, peste 300 de reprezentanți FORT se pregătesc pentru deplasarea de pe 27 martie având speranța că de data aceasta “numărul europarlamentarilor români prezenți la manifestare, dar și la vot, o să fie complet”.

Nu în ultimul rând, FORT lansează public rugămintea către președintele României să se implice în acest subiect, susținând interesul economic general al țării noastre, cu atât mai mult cu cât participă, zilele acestea, la reuniunea Consiliului European.

Sursa foto: realitatea

 

 

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video