Mondo News

TRAIAN BASESCU a prezentat principalele prioritati pe care le va sustine ROMANIA la Varsovia si la summit-ul NATO

Marti, 22 Iulie 2014 10:21
Scris de: Vlad Economu
TRAIAN BASESCU a prezentat principalele prioritati pe care le va sustine ROMANIA la Varsovia si la summit-ul NATO

Presedintele TRAIAN BASESCU  a reafirmat faptul ca RUSIA este partenera GRUPARILOR TERORISTE care actioneaza in estul Ucrainei si sustine necesitatea redefinirii relatiei dintre NATO si Federatia Rusa, apreciind ca politica acestei tari este un “atac la securitatea regiunii”.

Presedintele TRAIAN BASESCU a sustinut, marti, la ora 9:45 o declaratie de presa in salonul oficial al Aeroportului International “Henri Coanda”, inainte de plecarea la Varsovia, unde se desfasoara summit-ul sefilor de stat din Europa Centrala si de Est.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU participa la reuniunea sefilor de stat din Europa Centrala si de Est de la Varsovia

Seful statului a precizat ca unul dintre principalele subiecte care vor fi dezbatute este situatia din Ucraina, context in care a precizat ca va sustine pozitia REPUBLICII MOLDOVA, afectata de restrictiile comerciale impuse recent de FEDERATIA RUSA.

“Voi ridica si problema Moldovei, care, asa cum ati vazut ieri, va trebui sa suporte sanctiuni pentru vinuri, fructe, ceea ce constituia principalul motor de comert exterior pentru toamna. UE a dublat cotele in regim duty-free pe care Moldova le poate exporta pe piata UE, insa ele sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile de export. De aceea, in regiune, Polonia si Romania, ar trebui sa gaseasca solutii de depozitare. Marea problema pentru agricultorii moldoveni este lipsa de depozitare a fructelor. E o problema pe care o voi sprijini pentru a nu se crea tensiuni intre agricultori si guvernul care a decis semnarea acordurilor cu UE. Agricultorii au nevoie de o solutie acum, cand incep recoltarea la fructe”, a declarat BASESCU.

CITESTE SI: MADALIN VOICU l-a atacat extrem de DUR pe TRAIAN BASESCU

De asemenea, presedintele a vorbit despre principalele prioritati pe care Romania le va prezenta la summit-ul NATO din septembrie, care va avea loc in Marea Britanie, subliniind ca printe acestea se numara echilibrarea geografica a resurselor militare pe teritoriul UE, reflectarea in documente a importantei strategice a Marii Negre, dar si redefinirea relatiei dintre NATO si Rusia.

“Al doilea subiect e summit-ul NATO din Marea Britanie. Avem 8 prioritati, cea mai importanta este echilibrarea geografica a resurselor militare pe teritoriul UE. Nu am dori o diminuare a resurselor in est, in favoarea tarilor baltice. Romania are o frontiera de 649 de km cu Ucraina. Alta prioritate e legata de reflectarea in documentele summit-ului a importantei strategice a Marii Negre. Incurajarea parcursului catre NATO a Georgiei si Muntenegru este un alt obiectiv, dorim sa fie sustinut de toate statele”, a mai spus presedintele BASESCU.

Sursa foto: realiatea.net


2 comentarii

 1. fräticä
  Reply

  dupä cum se poate constata-prsedintele incepe sä lucreze in anumite domenii
  secetoase ale romänilor-trbuie aplicatä legea americanä (adicä condamnat la locul de muncä)sä preia toate problemele si cu noul sistem adaptat la regiunea central si est europeanä sä inceapä de fapt ce nu s-a putut transa direct dupä
  lovitura de palat:metrii cubi de bani-lingouri-afaceri(firmele statului romän din afara granitelor)
  existä multe realizäri in ultimii ani dar nu sint evidentiate din cauza problemei Majore care persistä doar in romänia -executarea codului penal-corect tuturor persoanelor care din gresealä sau black mail (santaj) ajung pe masa de lucru a serviciului de judecatä-toate persoanele care primesc salariul din bugetul statului sint reprezentantii NATIUNII care de-a lungul anilor s-a Format ca stat unitar.ministerul invätämintului-sinodul romänilor si mai ales corpul de jandarmerie al statului trebuie sä impunä un sistem de convietuire unic si demn pentru cei care primesc identitate conformä cu legile statului–parazitii si cei care uneltesc trebuie stringent rezolvati-nu ca statul romän si institutiiile sä devinä sclavii organizatiilor sau clanurilor ce aduc doar exterminare pe toate planurile si acapararea a tot ce este posibil si la nivelul cel mai periculos pentru primitorii si inofensivii locuitori din jurul carpatilor-acest fenomen se intimplä de multe mii de ani-Acuz direct reprezentantii Jandarmeriei-MInisterului educatiei-Religiei adicä mapene -romänii sint de sacrificiu- pene-
  Serviciul jandarmeriei trebuie sä-si impunä propriul program educational(studiu) si sä curete totul färä cea mai micä ezitare.Teologia are liber sä discute in scoli si in locurile de cult adevärul direct despre viatä greseli si construirea duhului sfint -templului-sistemul bio energetic- care-l are orice vietate de pe terra (planeta albasträ)-casa poporului s-a construit pentru cei 24 de judecätori-care de fapt trebuiau sä ajute natiunea sä se dejrobeascä de tot ce este ne concordant cu homo sapiens (fiinta umanä)din interiorul si exteriorul granitelor.problema esentialä nu este doar a romäniei-fiecare sä-si facä curätenie in propria ogradä-si imbunätätirea -traiului- cum zic moldovenii nostrii-timpurile sint altele si trebuie sä se intereseze mai ales de granitele limitrofe din nord-nordwest-nordest-est- estsud-cu ingrijire decuseamä la investitii in agriculturä ajutor in productii mai mari cu oferte avantajoase INLESNIRI PE PIATÄ FÄRÄ TAXE si pentru cei ce nu au cartelä de europa-adicä bulentin de bolintin.
  –Apropos -si eu trebuie sä trimit la buftea Formulare pentru un nou bolintin
  sau -caräte de identitate- locuiesc in münchen -momentan-

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video