Mondo News

Tragere la sorți, grupe Euro 2020. Cum arată grupa posibilă a României după tragerea de la București

Sambata, 30 Noiembrie 2019 20:14
Scris de: Vlad Economu
Tragere la sorți, grupe Euro 2020. Cum arată grupa posibilă a României după tragerea de la București

Tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020 se va desfășura sâmbătă (30 noiembrie), la București. Evenimentul va avea loc la Romexpo (de la ora 19:00), acolo unde vor participa 11 ambasadori UEFA, personalități de marcă ale fotbalului. Printre aceștia se numără Iker Casillas (Spania), Phillip Lahm (Germania), Francesco Totti (Italia), Ricardo Carvalho (Portugalia) sau Ruud Gullit (Olanda).

Update 2: Selecționerul României, Mirel Rădoi (38 de ani), a comentat tragerea la sorți a grupelor EURO 2020. „Prima șansă o are Olanda, după care a doua este Ucraina. Am vorbit cu Shevchenko și mi-a spus că au un moral bun și că nu le e frică de nimeni în acest moment.Până la urmă cred că este o grupă accesibilă. Grupa F este cum e, iar Grupa B este echilibrată. Cel mai greu este că în momentul de faţă nu avem oportunitatea unui amical. 

Dacă ajungem la ideea de naturalizare să naturalizăm jucători care au valoare mai mare.  Islanda e o echipă foarte bine organizată. Va fi un meci dificil. Toate gândurile mele merg spre meciul cu Islanda. Mi-aş dori să se joace pe un teren bun. Degeaba vorbim despre turneul final, dacă nu trecem de Islanda”, a spus Rădoi.

„Ne-am dat întâlnire aici, eu cu Contra, înainte de toate am fost prieteni și colegi la echipa națională. Înseamnă că suntem cea mai puternică echipă dacă am avut prezenți doi selecționeri (n.r. râde)”, a mai spus Mirel Rădoi.

Update: Bucureștiul a găzduit, sâmbătă, tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020. Dacă va trece de barajul Ligii Națiunilor, România va juca în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Grupa F, cea mai interesantă la prima vedere, le aduce împreună pe Germania, Franța și Portugalia, iar meciul dintre Italia și Turcia va deschide turneul final.

Componența grupelor Campionatului European:

  • Grupa A (gazde: Roma, Baku)
1. Turcia
2. Italia
3. Țara Galilor
4. Elveția
 
  • Grupa B (gazde: Sankt Petersburg, Copenhaga)
1. Danemarca
2. Finlanda
3. Belgia
4. Rusia
 
  • Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti):
1. Olanda
2. Ucraina
3. Austria
4. România (dacă se califică) sau Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România nu se califică)

 

  • Grupa D (gazde: Londra, Glasgow)
1. Anglia
2. Croația
3. Scoţia/Israel/Norvegia/Serbia
4. Cehia
 
  • Grupa E (gazde: Bilbao, Dublin):
1. Spania
2. Suedia
3. Polonia
4. Bosnia Herţegovina/Slovacia/Irlanda/Irlanda de nord
 
  • Grupa F (gazde: Munchen, Budapesta):
1. Islanda/Bulgaria/Ungaria (dacă se califică) / Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România se califică)
2. Portugalia
3. Franța
4. Germania

Știre inițială

Potrivit FRF, în cadrul unui eveniment special ce a avut loc vineri dimineață la Casa Fotbalului, Martin Kallen, CEO UEFA Events, a anunțat numele importante din fotbalul european care vor participa la tragerea la sorți și vor fi implicați în extragere.

Alături de Giorgio Marchetti, directorul de competiţii UEFA, va urca pe scenă un ”unprezece” de vis format din: Iker Casillas (Spania) – Phillip Lahm (Germania), John Sivebæk (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franţa) – Theodoros Zagorakis (Grecia), João Mário (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) – Andrey Arshavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

Cum se va desfășura tragerea la sorți

Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda și apoi de câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, România se va afla în grupa C, la fel ca și o altă țară gazdă – Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeași grupă.

Urnele s-au realizat pe baza performanței din grupele preliminare EURO 2020. Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului ”B” în care evoluează Irlanda va merge în grupa E.

Câștigătoarele play-off-urilor ”A” și ”C”, în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului ”C” va fi Scoția, atunci aceasta va merge în grupa D.

Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în grupa C, în timp ce Belgia va merge în grupa B.

Componența urnelor la tragerea la sorți

Urna I: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ucraina
Urna a II-a: Franţa, Polonia, Elveţia, Croaţia, Olanda, Rusia
Urna a III-a: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia
Urna a IV-a: Ţara Galilor, Finlanda, Câştigătoare play-off Divizia A, Câştigătoare play-off Divizia B, Câştigătoare play-off Divizia C, Câştigătoare play-off Divizia D

Ultimele patru locuri la turneul final vor fi acordate după play-off-urile din Liga Naţiunilor. Este ultima ocazie şi pentru România, care va juca în semifinale cu Islanda.

Cum arată duelurile din barajul / play-off-ul Ligii Națiunilor

Divizia A / Islanda – România şi Bulgaria – Ungaria
Divizia B / Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord şi Slovacia – Irlanda
Divizia C / Scoţia – Israel şi Norvegia – Serbia
Divizia D / Georgia – Belarus şi Macedonia de Nord – Kosovo.

Euro 2020, date importante

30 noiembrie 2019 – Va avea loc tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2020, eveniment care va fi găzduit de București.
26 martie 2020 – Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
31 martie 2020 – Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
12 iunie – 12 iulie 2020 – În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.

Sursa foto: uefa


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video