Mondo News

TE DOARE cand TI-O TRAGI? LASA RUSINEA la o PARTE! CAUZE FRECVENTE si REMEDII

Marti, 22 August 2017 12:39
Scris de: Vlad Economu
TE DOARE cand TI-O TRAGI? LASA RUSINEA la o PARTE! CAUZE FRECVENTE si REMEDII

28% dintre femei simt durere in timpul contactului sexual, conform ultimelor statistici. Multe dintre ele nu vorbesc niciodata cu un medic. Altele cauta sa isi ascunda suferinta si fata de partener, noteaza csid.ro.

Durerea resimtita in timpul contactului sexual, denumita dispaneurie, poate avea repercursiuni grave asupra starii emotionale a femeii, dar si asupra relatiei ei de cuplu. Femeile care sufera de aceasta afectiune uita sa se relaxeze, ajung sa se teama de contactele sexuale si, intr-un final, sa le evite. De aceea, este important sa ajungem la medic la prima durere resimtita, pentru ca acesta poate determina cauza si poate stabili o conduita terapeutica.

Medicul Erna Stoian ne vorbeste despre cele mai frecvente cauze ale acestei probleme si care sunt solutiile la care putem apela:

Cauzele durerilor din timpul sexului:

Lubrifierea insuficienta –poate fi cauzata de nivelurile scazute de estrogeni la femeile aflate la menopauza, dupa nastere sau in timpul alaptarii. Poate aparea si ca efect advers la anumite medicamente ca: atihipertensive, anticonceptionale sau antidepresive. Folosirea lubrifiantilor si preludiul prelungit poate ajuta la relaxarea femeii si disparitia durerii. De asemenea, tratamentul local cu ovule cu estrogeni poate fi benefic pentru femeile aflate la menopauza.

Leziuni ale tesuturilor – epiziotomia de la nasterea naturala;

Vaginismul – spasme ale musculaturii vaginale;

Infectiile vaginale si inflamatia- orice infectie, vaginala sau urinara, poate cauza durere in timpul contactului sexual;

Anomaliile congenitale;

Afectiunile patologice: boala inflamatorie pelvina, endometrioza, fibroame uterine, chisturi ovariene, sarcina extrauterina, probleme la nivelul colului uterin. Acestea cauzeaza durere profunda si intensa in timpul contactului sexual.  De asemenea, interventiile chirurgicale intraabdominale pot duce la formarea de aderente si la modificarea anatomiei organelor genitale, iar de aici la dispaneurie nu mai este decat un pas.

“Factorii emotionali sunt asociati cu orice tip de durere din timpul contactului’’, precizeaza Dr. Erna Stoian pentru CSID.

Daca suferi de durere la contactul sexual, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te adresezi medicului ginecolog. Pentru determinarea cauzei, doctorul iti va face o anamneza amanuntita. Aceasta va contine istoricul sexual, obstetrical si chirurgical, o examinare ginecologica si o ecografie transvaginala.

Tratamentul depinde de cauza ce determina aparitia durerii

Atunci cand durerea apare datorita lubrifierii insuficiente, folosirea lubrifiantilor si prelungirea preludiului pot fi suficiente. La femeile cu diverse tratamente, ce au ca efect advers lubrifierea insuficienta, medicatia poate fi schimbata cu acordul medicului. De asemenea, la femeile aflate la menopauza, prescrierea de ovule sau estrogeni poate fi utila.

Atunci cand cauza durerii este o afectiune patologica, medicul va stabili conduita terapeutica, medicamentele sau interventiile chirurgicale necesare.

Daca dispaneuria nu are nicio cauza medicala, terapia sexuala este indicata.

Sursa text: csid.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Horoscop weekend 18 – 19 noiembrie 2017 Horoscop weekend 18-19 noiembrie 2017. Un final de săptămână liniștit


adelina pestritu, barbat ideal, loialitate, calitati Adelina Pestrițu e greu de cucerit! Ce trebuie să facă barbatul care o dorește


horoscop azi, horoscop zilnic, horoscop vineri, horoscop 17 noiembrie 2017 Horoscop 17 noiembrie 2017. Relații sentimentale tensionate și discuții aprinse


carla's dream a divorțat, divorț, carla's dream, solist carla's dream Solistul Carla’s Dream a divorțat! Cu cine va ramâne copilul