Mondo News

Tăriceanu surclasat de Mircea Diaconu! Motivul real al retragerii din cursa prezidențială

Sambata, 14 Septembrie 2019 14:22
Scris de: Vlad Economu
Tăriceanu surclasat de Mircea Diaconu! Motivul real al retragerii din cursa prezidențială

Călin Popescu-Tăriceanu a recunoscut că Mircea Diaconu va lua mai multe voturi decât el la alegerile prezidențiale. Această confesiune politică a venit ca o explicație a retragerii sale din cursa prezidențială.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost nevoit să recunoască că Mircea Diaconu este mai bun decât el în postura de candidat la alegerile prezidențiale. „Cred că în actuala configuraţie politică, Mircea Diaconu are mai mari şanse, pentru că el este, în postura lui de independent, un candidat care se adresează în egală măsură alegătorilor din stânga, centru şi dreapta spectrului politic”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu într-un interviu difuzat aseară la o televiziune de știri.

„Considerăm că este un candidat pentru care merită să facem acest efort. Nu am discutat despre o alianţă politică (cu Pro România, n.n.). O să vedem după alegerile prezidenţiale. În partid sunt şi voci care contestă utilitatea unui proiect comun cu Pro România, dar există şi voci numeroase care consideră că este o variantă care merită de luat în seamă. O să discutăm. Nu avem niciun fel de grabă. O să luăm hotărârea aşa cum va vota majoritatea, în mod democratic”, a spus președintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat de ce a renunțat la propria candidatură, o mișcare care a luat prin surprindere lumea politică, inclusiv pe cei din ALDE:

„Sunt două elemente. Primul: rezultatul catastrofal pe care l-a obţinut ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. Al doilea lucru este legat de decizia PSD care, după ce am hotărât de comun acord să avem un candidat comun la prezidenţiale, cel care este clasat cel mai bine în sondaje, şi acela eram eu, să ia hotărârea să meargă cu candidatură separată. Cu un astfel de scor, le-am spus colegilor mei că eu nu intenţionez să intru într-o competiţie electorală unde, cel mai probabil, scorul va fi scorul partidului, în aşa fel încât să anihilez orice şansă pentru viitor ca ALDE să rămână o formaţiune politică reprezentativă”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu la Digi 24.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

rusia, moscova, batmobil, replica, video Rusia. Poliția din Moscova a ridicat din centrul orașului un Batmobil! Video


bebelus, brazilia, foto, bebelus incruntat, medic, nastere Un bebeluș este faimos pentru modul în care s-a încruntat la fotograf imediat după naștere! Foto în articol


gigi becali, sex, fcsb, presa internationala, jucatori Gigi Becali iar a ajuns în presa din toată lumea! Declarația sa face înconjurul lumii


an bisect, calendar, traditii, curiozitati, 29 februarie Curiozități interesante despre anul bisect și ziua de 29 februarie! 13 la număr…