Mondo News

Super-taifunul Mangkhut face primele ravagii în Filipine și Taiwan

Sambata, 15 Septembrie 2018 12:17
Scris de: Vlad Economu
Super-taifunul Mangkhut face primele ravagii în Filipine și Taiwan
Cel puțin două femei au murit sâmbătă în Filipine după o alunecare de pământ, primele înregistrate în Asia de sud-est, după trecerea super- taifunul Mangkhut, a spus poliția, relatează AFP. De asemenea, în Taiwan o femeie a fost ucisă după ce a fost măturată la propriu de marea furioasă.
 
Ofițerii de poliție din orașul Baguio au găsit rămășițele victimelor după ce un deal a alunecat slăbit de ploile abundente. Taifunul a doborât copaci, a distrus acoperișuri și a lăsat fără curent electric principala insulă a Arhipelagului filipinez, Luzon. Zona este populată de aproximativ 10 milioane de oameni, mulți dintre ei locuind în case improvizate.
 
După trecerea taifunului, care se deplasează acum în zonele dens populate din sudul Chinei, salvatorii filipinezi au fost deplasați în zonele rurale și deluroase. Vîntul a bătut pe alocuri cu o putere de 330 km/oră. ”Credem că există numeroase distrugeri”, a declarat secretarul național pentru protecție socială, Virginia Orogo. Țara este lovită în fiecare an de aproximativ 20 de taifunuri care ucid sute de oameni și exacerbează sărăcia.
 
Sursa foto: BBC

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis