Mondo News

Suma uriașă pe care a câștigat-o FC Liverpool de la UEFA după ce s-a impus în finala de la Madrid

, 02 Iunie 2019 11:45
Scris de: Vlad Economu
Suma uriașă pe care a câștigat-o FC Liverpool de la UEFA după ce s-a impus în finala de la Madrid

Pentru a face tot mai atractivă această competiţie de gală a cluburilor din fotbalul de pe bătrânul continent, UEFA a ridicat ştacheta premiilor de la un sezon la altul. Cum s-a ajuns la aceste sume conform standardelor UEFA nu este greu de calculat.

În primul rând, fiecare echipă prezentă în grupe a primit câte 15,25 milioane euro pentru participare. În grupe fiecare victorie a fost răsplătită cu 2,7 milioane euro, iar egalul cu 900.000 euro. Apoi, calificarea în optimile de finală a adus fiecărei dintre cele 16 echipe câte 9,5 milioane. Calificarea în sferturi alte 10,5 milioane. În semifinale 12,5 milioane şi pentru finală, cazul celor două echipe din Premier League, câte 15 milioane. În finală învingătoarea ia 4 milioane.

Astfel, FC Liverpool, echipa care a cucerit trofeul în  sezonul 2018-2019 al Champions League, 2-0 cu Tottenham, va avea în conturi o grămadă de bani, luând în calcul toate sumele pe care le oferă UEFA, în mod gradual, în funcţie de faza competiţiei. Până la ora finalei Liverpool avea deja câştigaţi 70,35 milioane euro în acest sezon, iar Tottenham ceva mai puţin, dar nu cu mult, 69,45 milioane euro.

Citește și: LIGA CAMPIONILOR. CINE ESTE BLONDA CARE A ”APRINS” IMAGINAȚIA FANILOR PREZENȚI LA FINALA TOTTENHAM – LIVERPOOL! FOTO ÎN ARTICOL

Cum câştigătoarea trofeului este recompensată cu suma de 4 milioane iar aceasta este Liverpool, cormoranii  vor avea 74,35 milioane euro, în timp ce Spurs rămâne cu 69,45 milioane.  Mai mult, echipa învingătoare va mai primi 3,5 milioane euro pentru că va juca Supercupa Europei, trofeu răsplătit cu încă un milion de euro.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

sibiu, fata batuta, bataie, video Scene șocante în Sibiu. O fată este snopită în bătaie în plină stradă! Video


Laura Nicoletta Vasilescu, gay, handbalista, asumare Prima handbalistă română care recunoaște că e gay: „Te iubesc necondiționat”


horoscop 15 septembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 septembrie 2019. Capricornii stau pe drumuri, iar Berbecii sunt loviți de singurătate


thailanda, fumat interzis, locuinte, Țara care a interzis fumatul în propria casă. Ce pățesc locuitorii dacă încalcă legea