Mondo News

Sumă record de criptomonede, cheltuită de utilizatori pe dark web

Miercuri, 03 Iulie 2019 10:08
Scris de: Vlad Economu
Sumă record de criptomonede, cheltuită de utilizatori pe dark web

Ritmul în care oamenii plătesc cu criptomonede precum bitcoin pe piețele ilegale online ― dark web ― este pe cale să stabilească un nou record în acest an ― la peste 1 miliard de dolari, potrivit unui studiu al unei firme care ajută exchange-urile de monede virtuale să investigheze și să prevină tranzacțiile ilegale.

Deși numărul tranzacțiilor de bitcoin dedicate achizițiilor ilegale este în scădere (activitatea ilegală a reprezentat mai puțin de 1% din totalul tranzacțiilor de bitcoin până în prezent în acest an ― în scădere de la 7% în 2012), oamenii au cheltuit deja aproximativ 515 milioane de dolari (în bitcoin) pe dark web, potrivit studiului Chainalysis, citat de Bloomberg.

Dark web-ul este conținutul World Wide Web (www) care necesită software-uri specifice, anumite configurații sau o autorizație de acces pentru a fi accesat. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare (precum Google, Yahoo sau Bing).

Până acum, cei mai mulți bani (în bitcoin) au fost cheltuiți pe dark web în anul 2017 ― 872 milioane de dolari. Totuși, acest trend a înregistrat o scădere anul trecut, cânt prețul criptomonedei a scăzut dramatic.

bloomberg chart

Dintre toate piețele ilegale din mediul online, Hydra este cea mai mare, potrivit Chainalysis, care a examinat tranzacțiile de pe blockchain-ul bitcoin pentru a vedea câți bani au fost cheltuiți pe aceste site-uri.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Drogurile sunt cea mai proeminentă categorie de bunuri vândute, urmate de pornografia infantilă și informații furate de pe cardurile de credit.

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă acceptată pe aceste piețe, urmată de Monero, menționează studiul Chainalysis.

În timp ce creșterea sumelor de bani (în bitcoin) cheltuite pe site-uri ilegale poate fi un semn de alarmă, proporția tranzacțiilor de bitcoin legate de activități ilicite este în scădere. Activitatea ilegală a reprezentat mai puțin de 1% din totalul tranzacțiilor de bitcoin până în prezent în acest an – în scădere de la 7% în 2012.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

nasa, asteroid, terra, amenintare, anunt NASA: Asteroid ‘potențial periculos’, de mărimea unui bloc cu 200 de etaje, va trece pe lângă Terra


raluca arvat, protv, despartire, motiv, dezvaluire, stirile sportive Raluca Arvat a dezvăluit motivul real pentru care a plecat, după 20 de ani, de la PRO Tv


victor piturca, csu craiova, manager general, titlu, declaratii Victor Pițurcă, noul manager al echipei de fotbal CS Universitatea Craiova


bucuresti, trafic minore, licee top, alexandru cumpanasu București. Trafic de minore în licee de top din Capitală