Mondo News

SUA. SEC a decis că anumite crypto monede sunt titluri de valoare

Joi, 22 Noiembrie 2018 10:31
Scris de: Vlad Economu
SUA. SEC a decis că anumite crypto monede sunt titluri de valoare

Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite a decis că doi emitenți de crypto monede — CarrierEQ Inc. și Paragon Coin Inc — vând de fapt titluri de valoare, în loc de așa-numitele utility tokens (tokenuri utilitari) — un tip de monede digitale care oferă utilizatorilor acces la produsele sau serviciile companiei care le-a emis; valoarea lor se bazează pe rolul pe care îl au ecosistemul în care funcționează.

Mai precis, folosirea unor astfel de tokenuri (utility tokens) se aseamănă cu modul în care unele festivaluri sau baruri vând jetoane, cu care clienții pot cumpăra produse din interiorul locației. Acestor jetoane li se oferă o anumită valoare și ajută astfel de afaceri să scurteze timpul de servire a clienților, evitând formarea de cozi și necesitatea de rest la bancnotele cu o valoare mai mare.

În același fel sunt folosite și utility tokens în interiorul ecosistemului în care funcționează. De exemplu, unul din emitenții precizați de SEC — CarrierEQ Inc. — activează în domeniul telecomunicațiilor. Tokenurile oferiți de CarrierEQ pot fi folosiți pentru a utiliza tehnologia companiei — practic, o monedă care are valoare doar în schimbul serviciilor CarrierEQ.

CarrierEQ Inc. a obținut investiții în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari în crypto monede pentru a finanța dezvoltarea unui “ecosistem” bazat pe tokeni, începând cu o aplicație mobilă care ar permite utilizatorilor de pe piețele emergente să câștige acești tokenuri vizionând reclame și să le schimbe pentru acces la internet, arată un comunicat de presă remis de SEC.

Citește și: BITCOIN A ATINS CEL MAI SCĂZUT NIVEL DIN 2018! PREȚUL A SCĂZUT CU 25% ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Atât CarrierEQ Inc., cât și Paragon Coin Inc, au obținut banii prin intermediul unei oferte inițiale de monede (ICO). La fel ca finanțarea prin crowdfunding, afacerile care doresc să obțină investiții vin cu o idee pe care au dus-o până într-un anumit stadiu. Vând un număr de crypto monede noi la un preț de pre-lansare, teoretic mai mic decât se estimează că vor valora acestea ulterior. Banii obținuți îi investesc în dezvoltare. Cei care au investit în etapa de ICO au oportunitatea de a investi într-un proiect, sub prețul pieței. Totuși, acești investitori își asumă și o serie de riscuri precum:

Proiectul ar putea fi abandonat
Exchange-urile de crypto monede pot refuza să listeze moneda virtuală 
Dezvoltatorii pot minți în legătură cu stadiul în care se află proiectul
Din punctul de vedere al securității, sumele de bani nu intră direct în conturile dezvoltatorilor. Sunt menținuți în conturi escrow, adică la un terț care îi va da dezvoltatorilor după un protocol prestabilit, însă un avocat abil poate să justifice retragerea banilor, în ciuda protocoalelor.

De ce a decis SEC că tokenurile celor două companii sunt titluri de valoare

“Ambele companii au convenit să returneze fonduri investitorilor păgubiți, să înregistreze tokenurile ca titluri de valoare, să prezinte rapoarte periodice la Comisie și să plătească penalități”, a spus Pamela Sawhney, șefa diviziei cibernetice a SEC.

“Prin oferirea oportunității de rambursare a investitorilor care au cumpărat titluri de valoare în aceste oferte inițiale de monede (ICO) și prin înregistrarea tokenurilor la SEC, aceste lucruri oferă un model pentru companiile care au emis tokeni prin intermediul unei ICO și vrea să respecte legile federale privind titlurile de valoare”, a declarat Steven Peikin, unul din directorii diviziei de executare a SEC.

Info: SEC este echivalentul ASF-ului din România!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol


robor, schimbare, romani, credite, calcul Milioane de români vor fi afectați! Se schimbă modul în care sunt calculate creditele! Declarația ministrului Finanțelor


politist, iasi, 112, cerere in casatorie, inedit Un polițist a înscenat un apel la 112 pentru a-și cere iubita în căsătorie


horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut