Mondo News

Stephen Hawking a murit! Celebrul om de știință avea 76 de ani

Miercuri, 14 Martie 2018 17:28
Scris de: Vlad Economu
Stephen Hawking a murit! Celebrul om de știință avea 76 de ani

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Celebrul om de știință s-a stins în casa sa din Cambridge, miercuri dimineaţa, conform familiei sale.

Cunoscut pentru studiile sale privind relativitatea şi găurile negre, dar şi cartea “O scurtă istorie a timpului” (“A Brief History of Time”), Hawking a fost diagnosticat la 22 de ani cu o boală neurologică rară, scleroză laterală amiotrofică, conform bbc.com. Boala l-a lăsat imobilizat într-un scaun cu rotile şi dependent de un sintetizator de voce pentru a putea comunica.

Într-o declaraţie de presă, copiii săi, Lucy, Robert şi Tim au spus că “Suntem profund îndureraţi de moarte iubitului nostru tată. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinat, care a lăsat o importantă operă. A spus o dată că nu e mare lucru de capul universului dacă nu e casă pentru cei pe care îi iubeşti. O să îi duce mereu dorul”.

Stephen Hawking a început să predea la Universitatea Cambridge în 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi a fost membru al Academiei de ştiinţe americane.

Mulți l-au considerat pe Stephen Hawking unul dintre cei mai mari oameni de știință de la Albert Einsten încoace. Viața lui a atras atenția lumii întregi nu doar prin realizările sale științifice, cât și prin faptul că a făcut toate aceste lucruri remarcabile suferind de o boală extrem de rară: scleroză laterală amiotrofică. 

Cu toate astea, viața lui a fost una extrem de normală. Era fiul unui renumit biolog, iar copilăria și-a petrecut-o alături de cele două surori mai mici. Totuși, în plan inedit a stat faptul că el a urmat 3 ani cursurile unei școli de fete. Școala respectivă permitea și băieților până în 10 ani să participe la cursuri. Stephen Hawking a fost însă un elev bun, nicidecum excepțional, relatează playtech.ro. 

Viața lui Stephen Hawking s-a schimbat radical în momentul în care a aflat despre boala gravă de care suferă. ÎÎn ciuda faptului că medicii se așteptau ca viața acestuia să se sfârșească în jurul vârstei de 24 de ani, iată că acesta a trăit până la 76 de ani. S-a căsătorit, a făcut 3 copii și a continuat activitatea științifică în ciuda problemelor locomotorii tot mai grave. Mușchii săi cedau încetul cu încetul. 

Viața acestuia a inspirat ionclusiv un film de Oscar. Pelicula se numește „The Theory of Everything“. Stephen Hawking a adus o contribuție importantă în domeniile de cercetare precum cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. A elaborat un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune, din momentul Big Bang-ului și a mai întreprins studii asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică. 

Sursa foto: bbc


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 iunie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 iunie 2018. Taurii au chef de muncă, iar Peștii își achită din datorii


cristi mitrea, victor slav, mesaj dur, bianca dragusanu Cristi Mitrea îl umilește pe Victor Slav: Săracul, el a pupat mai multe p#&! decât oricine!


cm rusia 2018, maluma, maluma jefuit, Campionatul Mondial 2018 CM Rusia 2018. Maluma, jefuit în timpul unui meci de la Cupa Mondială! Suma uriașă de care a fost deposedat


bianca dragusanu, tristan tate, englez milionar, idila, relatie noua Bianca Drăgușanu nu pierde vremea! Are un nou iubit plin de bani! Foto în articol