Mondo News

Statul vrea să împrumute 3,26 miliarde de lei, în ianuarie

Miercuri, 02 Ianuarie 2019 15:57
Scris de: Vlad Economu
Statul vrea să împrumute 3,26 miliarde de lei, în ianuarie

Suma totală pe care Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să o împrumute în luna ianuarie este 3,26 miliarde de lei, cu 7,5% mai puţin decât s-a împrumutat în decembrie.

MFP anunţase că dorea să atragă de pe pieţe în decembrie 4,28 miliarde de lei, cu 10,7% mai mult decât în luna precedentă. Această ţintă nu a fost atinsă, împrumuturile contractate fiind cu 17,6% mai mici, respectiv peste 3,52 miliarde de lei.

Pentru a obţine suma vizată, MFP a anunţat că va vinde, în ianuarie 2019, titluri de stat în valoare de 500 de milioane de lei, cu 100 de milioane de lei mai puţin decât în luna precedentă, printr-o singură licitaţie, care va fi organizată la data de 17 ianuarie şi care va avea o maturitate de un an.

În plus, MFP plănuieşte şase sesiuni în care să vândă obligaţiuni guvernamentale, cu una mai puţin faţă de luna precedentă, iar suma totală dorită este de 2,76 miliarde de lei, cu 25% mai mică decât în luna precedentă, notează Mediafax.

Mai exact, statul vrea să împrumute 2,4 miliarde de lei, cu 25% mai puţin decât în decembrie, sumă pe care să o completeze cu alte 360 de milioane de lei prin şase sesiuni suplimentare de oferte neconcurenţiale. Acest nivel este, de asemenea, cu 25% sub cel vizat în decembrie. Finanţele vor organiza şase sesiuni de obligaţiuni guvernamentale de câte 400 de milioane de lei, cărora le corespund unele neconcurenţiale de câte 60 milioane de lei.

Sursa foto: romania libera


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parazitii, antimilitie, melodie, judecata, sindicat politie De ce sindicaliștii din Poliție dau în judecată trupa Paraziții


deces, cea mai batrana femeie, europa, giuseppina robucci, italia Cea mai bătrână femeie din Europa a murit! Câţi ani avea şi cine era aceasta


horoscop 19 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iunie 2019. Fecioarele trebuie să renunțe la cârcoteală, iar Capricornii sunt plini de energie


vladimir draghia, condamnare, amenda, tribunal, constanta Vladimir Drăghia umilit şi cu banii luaţi! Vestea care i-a pus capac!