Mondo News

Spania. Sute de români ţinuţi în condiţii de sclavie! Șobolani și corturi din folii de plastic! Video

Vineri, 04 Octombrie 2019 21:00
Scris de: Vlad Economu
Spania. Sute de români ţinuţi în condiţii de sclavie! Șobolani și corturi din folii de plastic! Video

Operațiune de amploare a autorităților din Spania, după mai bine de un an de investigații. Procurorii au trimis după gratii 16 persoane – printre care și cinci oameni de afaceri – pe care le bănuiesc că au ținut în condiții de sclavie sute de cetățeni români și moldoveni.

Anchetatorii care au descins în fermele din jurul localităților Jaén, Huelva, Córdoba și Albacete descriu condiții de coșmar. Românii și moldovenii, chiar familii întregi, stăteau înghesuiți în condiții de nedescris – dormeau pe jos, pe saltele murdare, printre șobolani, iar unii dintre ei locuiau într-un fel de corturi făcute din folii de plastic, unde singurul obiect de “lux” era un mic aragaz.

În schimbul mizeriei, românii și moldovenii nu făceau decât să le umfle conturile cu un milion de euro lunar celor de la Companiei de Angajări Temporare, cu sediul în Almonte. Sub paravanul muncii în agricultură, pe termen scurt, suspecții instaurau un regim de teroare. Potrivit publicației El Pais, Operațiunea Urofort, ale cărei detalii au ieșit la iveală astăzi, a început încă din vara anului 2018, atunci când o patrulă a Gărzii Civile a depistat o mașină plină de imigranți fără documente lângă orașul Fuerte del Rey.

În urma investigațiilor a reieșit faptul că exista o organizație formată din cetățeni români care exploatau compatrioți, pe care îi ademeneau să vină în Spania pentru a câștiga bani din muncă cinstită. Promisiunile unor locuri de muncă bine plătite, în condiții umane, se loveau însă de o realitate cruntă.

Citește și: GERMANIA. BOLID DIN ROMÂNIA, IMPLICAT ÎNTR-O SPARGERE, URMĂRIT LA 200 KM/ ORĂ DE POLIȚIȘTI! ACEȘTIA AU ÎNCREMENIT CÂND AU VĂZUT CINE SE AFLA ÎN MAȘINĂ

Din salariul pe care ar fi trebuit să îl primească de la Compania de Angajări Temporare, aceștia luau doar o zecime. Din puținul care le rămânea erau nevoiți să-și plătească cazarea de coșmar, mâncarea și chiar apa. “Plăteau 3 euro pe o sticlă de 50 de cenți”, a spus un responsabil din cadrul investigației, potrivit sursei citate.

Astfel, organizația făcea un milion de euro pe lună, deși, în anumite momente din an, această sumă se putea dubla. Banii erau spălați prin cumpărarea de proprietăți imobiliare în România. Membrii rețelei nu se fereau de lux. Trăiau pe picior mare în Spania și conduceau mașini de 160.000 de euro.

Fiecare grup de muncitori era monitorizat de către un membru de-al rețelei, denumit “caporal”. Condițiile erau atât de stricte, încât un muncitor a fost împiedicat să meargă la înmormântarea tatălui său, în România. Una dintre victime, o femeie, chiar a raportat un abuz sexual. “Câteodată ne amenințau cu represalii asupra familiei din România sau Moldova dacă nu ne supuneam instrucțiunilor”, au spus sursei din anchetă.

Circa 600 de persoane ar fi căzut pradă rețelei, în ultimii 3 ani, dintre care 145 au fost identificate. Pe urmele indivizilor au fost deschise dosare penale pentru trafic de persoane, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Sursa foto: guardia civil


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

costi mocanu, lpf, razvan burleanu, inlocuitor, gino iorgulescu Mutare surpriză! O fostă vedetă ProTV, ”împinsă” de Răzvan Burleanu, să preia șefia LPF


mario iorgulescu, acuzatii grave, sevraj, spital elias, dani vicol, accident, vali gutu, unchiul victimei, dumitru dragomir, dreptate, despagubiri, Unchiul victimei lui Mario Iorgulescu face acuzații devastatoare: „Mario era în sevraj și violent cu asistentele! Este o minciună că a fost scos de la aparate în Italia”


horoscop 21 octombrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 octombrie 2019. Vărsătorii au multă treabă, iar Leii sunt discreți


mario iorgulescu, procurori, anunt, audiere, accident mortal, videoconferinta Procurorii au luat o primă decizie fermă în privința lui Mario Iorgulescu! Anunțul oamenilor legii