Mondo News

Spania. „Operațiunea Dracu” a polițiștilor a dus la arestarea a trei români! Faptele grave comise de aceștia

Marti, 03 Decembrie 2019 02:02
Scris de: Vlad Economu
Spania. „Operațiunea Dracu” a polițiștilor a dus la arestarea a trei români! Faptele grave comise de aceștia

Trei români au fost arestați în Spania în urma unei acțiune de amploare a poliției denumită „Operațiunea Dracu”. Cei trei – doi bărbați și o femeie, de 31, 36 și 39 – sunt acuzați de trafic de persoane în scopul exploatării muncii.

Potrivit anchetatorilor citați de europapress.es, cei trei recrutau persoane din România aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Odată ajunse în Spania, aceste persoane munceau practic degeaba, pentru că toți banii câștigați erau reținuți de cei trei traficanți în contul chiriei pe care o ofereau ei.

„Operațiunea Dracu” a fost declanșată în luna iulie, când 13 români ajunși în orașul Puerto de Mazarrón au depus o reclamație la Garda Civilă. Aceștia au spus că au ajuns în provincia Murcia după ce un compatriot le-a promis locuri de muncă la ferme din Mazarrón, cazare și masă. Aceștia, însă, nu și-au încasat niciodată salariile, pentru că banii rămâneau la intermediar. În plus, erau în permanență amenințați de către traficant, mai ales atunci când îndrazneau să ceară câțiva euro pentru mâncare. Românii au declarat la anchetă că ajunseseră să fie chinuiți de foame și nu aveau bani nici măcar pentru un săpun.

Cum ajungeau salariile direct la traficanți

Cercetările au descoperit că victimele aveau deschise conturi bancare în care erau virate salariile. Cardurile, însă, fuseseră reținute de către traficanți.

După câteva luni de anchetă, Garda Civilă a adunat suficiente probe, iar cei trei români, care fac parte din aceeași familie, au fost arestați. Potrivit anchetatorilor, cei trei au format un grup infracțional perfect organizat, în care fiecare membru avea un rol bine stabilit.

Citește și: ITALIA. UN ROMÂN A FOST ÎMPUŞCAT ÎN TIMPUL UNUI JAF LA DRUMUL MARE

Odată ajunse în Spania, victimele erau adăpostite în locuințe închiriate de membrii grupului infracțional. În spațiile minuscule erau cazate în condiții improprii mai multe persoane, care, teoretic, plăteau o chirie lunară de 150 de euro. Documentele personale ale persoanelor ajunse la muncă ajungeau la traficanți, sub pretextul încheierii contractelor de muncă. Însă, în același timp, erau deschise și conturile în bancă unde erau virate salariile. Toate aceste operațiuni erau gestionate de unul din membrii bandei. Ceilalți doi erau responsabili de alte sarcini, cum ar fi menținerea lucrătorilor sub amenințare și agresiune și monitorizarea zilelor lor de muncă și informarea angajatorilor. Un membru al bandei se prezenta ca șef de echipă și responsabil al muncitorilor, astfel încât angajatorii spanioli nu cunoșteau adevărata situație a lucrătorilor.

Cei trei români arestați au fost puși la dispoziția Curții de Instrucție din Totana, privincia Murcia. Ancheta continuă pentru identificarea altor victime, dar și a complicilor pe care i-au avut cei trei români.

Sursa foto: digi24.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

sorina, fetita, adoptie, imagini scandaloase, familie adoptiva, america Ce face micuța Sorina în America! Imaginile care au revoltat opinia publică din România


marea britanie, casa regala, elisabeta a IIa, director, social media, salariu Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a recrutează director de social media! Ce salariu oferă


david ciente, producator, roman, colaborari, artisti Cine este românul care compune melodiile celor mai celebri artiști din lume


pornhub, romani, cautare, vedete porno, statistica, raport anual, 2019 Ce caută românii pe PornHub, din ce ţară este cel mai accesat şi ce vedete sunt populare