Mondo News

Sondaj: 52 la suta dintre cetatenii Republicii Moldova isi doresc unirea cu Romania

Joi, 27 Martie 2014 17:21
Scris de: Ioana Alexandra
Sondaj: 52 la suta dintre cetatenii Republicii Moldova isi doresc unirea cu Romania

Cetatenii Republicii Moldova, in proportie de 52 la suta, isi doresc unirea cu Romania, potrivit rezultatelor preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat in luna februarie de catre Centrul Roman pentru Studii si Strategii, se arata intr-un comunicat remis joi presei de Platforma unionista Actiunea 2012.

Astfel, 54 la suta dintre participantii la studiu considera ca perspectiva unirii este realizabila. Totodata, 63 la suta dintre respondenti  sunt de parere ca limba pe care o vorbesc cel mai des este limba romana si ca limba romana si limba ,,moldoveneasca” comporta aceleasi sensuri. De asemenea, 74 la suta dintre respondent considera ca Romania si Republica Moldova sunt doua state romanesti, cu aceleasi traditii si acelasi folclor.

Citeste si: Anivesarea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, marcata inedit pe ambele maluri ale Prutului

“Speram ca procentul care inclina balanta in favoarea reunirii, relevat in acest studiu, sa faciliteze organizarea intr-un timp cat mai scurt a unui referendum in acest sens la Chisinau”, a declarat Alexei Paluta, co-presedintele coalitiei Actiunea 2012.

Sondajul de opinie a fost realizat in Republica Moldova, in perioada 1-15 februarie, pe un esantion de 1.155 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adulta a tarii, fara regiunea transnistreana si Unitatea Teritoriala Autonoma Gagauzia, cu o eroare tolerata de +/- 2,5 la suta. Rezultatele finale ale cercetarii vor fi facute publice in luna mai.

Sursa foto: 1decembrie1918.wordpress.com

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 13 noiembrie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 13 noiembrie 2019. Gemenii trebuie să fie discreți, iar Peștii sunt solicitați mental


el chapo guzman, cartel sinaloa, proces, viata amoroasa, 5 neveste, viata luxoasa, droguri, new york Motivul pentru care soția lui ”El Chapo” s-a întâlnit cu fiul Griseldei Blanco, supranumită “nașa cocainei”


alegeri prezidentiale, finantare, sume uriase, candidati, cuantum, campanie electorala Sume fabuloase de la stat! Câți bani vor lua Iohannis, Dăncilă, Barna sau Kelemen pentru alegerile prezidențiale


frf, amenda, cosmin contra, george puscas, ratare penalty, romania-norvegia Cosmin Contra n-a scăpat! Selecționerul, amendat după ce l-a înjurat pe George Pușcaș! Reacția FRF