Mondo News

Se strică vremea! Cod portocaliu de ploi și vijelii în 4 județe până luni dimineață. Cod galben în alte 8 județe

, 28 Iulie 2019 11:41
Scris de: Vlad Economu
Se strică vremea! Cod portocaliu de ploi și vijelii în 4 județe până luni dimineață. Cod galben în alte 8 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, valabilă până luni la ora 6.00. Alte opt județe sunt sub cod galben de vijelii.

Meteorologii avertizează că în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină, conform Mediafax.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp. Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare duminică la ora 18.00 și este valabilă până luni la ora 6.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vijelii pentru județele Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea și Olt, care intră în vigoare duminică la ora 14.00 și este valabilă până luni la ora 10.00.

În Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul țării.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anm, prognoza meteo, craciun 2019, revelion 2020, elena mateescu, director anm, vremea, temperaturi ridicate Prognoză meteo Sărbători de Iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion


vultur, caracatita, bataie, video, canada Finalul luptei crâncene dintre un vultur şi o caracatiţă uriașă! Video


horoscop 16 decembrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 decembrie 2019. Săgetătorii au parte de situații neprevăzute, iar Taurii vor face niște drumuri


sorina, fetita, adoptie, imagini scandaloase, familie adoptiva, america Ce face micuța Sorina în America! Imaginile care au revoltat opinia publică din România