Mondo News

Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

Vineri, 02 Februarie 2018 14:08
Scris de: Vlad Economu
Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

ANM a emis, vineri, o informare de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare și de ploaie, valabilă până duminică seară, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, intervalul de valabilitate a informării este 2 februarie, ora 22:00 – 4 februarie, ora 20:00. Aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor. În jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15 – 20 l/mp, notează agerpres.ro.

În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomină ploile și, în special, în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25 – 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vântul va suflă tare la munte, mai ales pe crește, unde rafalele vor depăși 100 km/h, și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, dar și pe arii mai restrânse în restul țării.

Începând de sâmbătă seară (3 februarie), la munte treptat vor predomină ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continuă să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru, precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Local, se va formă ghețuș sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50 – 55 km/h. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea emisă vineri.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Horoscop 20 ianuarie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 ianuarie 2019. Gemenii primesc niște bani, iar Leii sunt destul de retrași


boo a murit, catel, pomeranian, probleme cardiace, boo, catel dragut Boo a murit! “Cel mai drăguț cățel din lume” avea 12 ani


mihai bobonete, bobita, las fierbinti, interventie chirurgicala, probleme, sanatate Mihai Bobonete alias ‘Bobiţă’ din Las Fierbinţi, anunţ trist pentru fani! Problemele de sănătate îl vor ţine imobilizat la pat o perioadă


luna sangerie, eclipsa totala luna, eveniment astronomic, observator astronomic, ianuarie 2019, 20-21 ianuarie, Luna sângerie. O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie