Mondo News

Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

Vineri, 02 Februarie 2018 14:08
Scris de: Vlad Economu
Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

ANM a emis, vineri, o informare de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare și de ploaie, valabilă până duminică seară, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, intervalul de valabilitate a informării este 2 februarie, ora 22:00 – 4 februarie, ora 20:00. Aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor. În jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15 – 20 l/mp, notează agerpres.ro.

În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomină ploile și, în special, în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25 – 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vântul va suflă tare la munte, mai ales pe crește, unde rafalele vor depăși 100 km/h, și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, dar și pe arii mai restrânse în restul țării.

Începând de sâmbătă seară (3 februarie), la munte treptat vor predomină ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continuă să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru, precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Local, se va formă ghețuș sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50 – 55 km/h. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea emisă vineri.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 februarie 2018, horoscop zilnic, horoscop joi, horoscop azi Horoscop 22 februarie 2018. Ar fi bine să fii echilibrat și să vorbești scurt și la obiect


nostradamus, profetii, cutremure, razboi mondial, anul 2018 Profețiile teribile făcute de Nostradamus pentru anul 2018


smiley, joc dublu, gina pistol, ana baniciu, relatie, fundulet, fost iepuras playboy Smiley a jucat la dublu! Artistul a pendulat între Gina Pistol și celebra “Funduleț”


cristina neagu, salariu urias, csm bucuresti, bani publici, 265.000 euro, gabriela firea, Cristina Neagu are un salariu uriaș! Vedeta de la CSM câștigă mai bine decât vedetele FCSB