Mondo News

Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

Vineri, 02 Februarie 2018 14:08
Scris de: Vlad Economu
Se strică vremea: ANM a anunțat ploi, ninsori, vânt și frig

ANM a emis, vineri, o informare de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare și de ploaie, valabilă până duminică seară, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, intervalul de valabilitate a informării este 2 februarie, ora 22:00 – 4 februarie, ora 20:00. Aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor. În jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15 – 20 l/mp, notează agerpres.ro.

În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomină ploile și, în special, în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25 – 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vântul va suflă tare la munte, mai ales pe crește, unde rafalele vor depăși 100 km/h, și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, dar și pe arii mai restrânse în restul țării.

Începând de sâmbătă seară (3 februarie), la munte treptat vor predomină ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continuă să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru, precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Local, se va formă ghețuș sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50 – 55 km/h. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea emisă vineri.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 iulie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2018. Taurii au parte de discuții aprinse, iar Balanțele au diferite cheltuieli


printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!