Mondo News

Se întâmplă incredibil de rar! A fost descoperit un diamant albastru de 20 de carate.Video

Vineri, 19 Aprilie 2019 14:53
Scris de: Vlad Economu
Se întâmplă incredibil de rar! A fost descoperit un diamant albastru de 20 de carate.Video

Cel mai mare diamant albastru descoperit până acum în Botswana, de 20,46 de carate, a fost prezentat publicului, la Gaborone, o descoperire de excepție în acest stat din sudul Africii, unul dintre principalii producători de diamante din lume, scrie Agerpres.

“Se întâmplă incredibil de rar găsirea unei pietre de o asemenea culoare și natură. Este o descoperire unică, la fel de rară ca descoperirea unei stele din Calea Lactee”, a declarat Marcus ter Haar, directorul general al companiei Okavango Diamond Company (ODC), în proprietatea căreia se află piatra prețioasă.

Citește și: DIAMANTUL ROZ ”PINK LEGACY”, SCOS LA LICITAŢIE! VALOAREA URIAȘĂ A PIETREI PREȚIOASE

Diamantul a fost extras din mina Orapa (în est), cea mai mare exploatare de diamante în aer liber din lume, și face parte dintr-o categorie foarte rară, fancy blue. Piatra șlefuită a fost botezată Blue Okavango, denumire care face referire la delta Okavango din Botswana. Diamantul urmează să fie scos al vânzare până la sfârșitul acestui an.

În 2016, celebrul diamant albastru Oppenheimer a doborât toate recordurile cu ocazia scoaterii sale la licitație de casa Christie’s, la Geneva. Piatra de un albastru aprins excepțional, de 14,62 carate, montată pe un inel, a fost vândută pentru suma record de 57,54 milioane de dolari.
Okavango Diamond Company aparține Guvenului din Botswana, stat pentru care diamantele reprezintă 80% dintre exporturi.

Sursa foto: NBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 mai 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 mai 2019. Scorpionii se mobilizează, iar Capricornii fac o analiză la rece


marea britanie, viol, romani, condamnare, parcare, jersey, Marea Britanie. Cinci români s-au filmat cum violau o tânără într-o parcare! Foto în articol


mihaela-radulescu-465x215 Scandal la Pro Tv! Pe cine a agresat fizic Mihaela Rădulescu: Este inuman ce a făcut!


google, restrictie, huawei, android, dispozitive Google a restricționat accesul dispozitivelor Huawei la Android