Mondo News

Scuzele găsite de procurorul general interimar Bogdan Licu în cazul lui Mario Iorgulescu

Marti, 24 Septembrie 2019 13:21
Scris de: Vlad Economu
Scuzele găsite de procurorul general interimar Bogdan Licu în cazul lui Mario Iorgulescu

Anchetatorii nu aveau la dispoziție nicio pârghie legală pentru a împiedica transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate, a declarat, marți, procurorul general interimar Bogdan Licu, susținând că “nu pot fi dispuse măsuri preventive față de o persoană aflată într-o asemenea stare de sănătate”. Întrebat dacă prin transferul în altă țară fiul președintelui LPF ar putea să fugă de răspunderea penală, Licu a răspuns: “Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală”.

Procurorul general interimar a spus că din discuțiile cu procurorii de la Parchetul Tribunalului Capitalei, care instrumentează acest dosar, reiese că Mario Iorgulescu este într-o stare de sănătate “foarte precară”.

Legat de transferul acestuia la o clinică din străinătate, Licu a susținut că procurorii nu puteau împiedica acest demers: “Procurorul nu putea împiedica, nu aveam nicio pârghie să împiedicăm scoaterea lui din țară, transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia a considerat că este îngrijit mai bine. Nu poți dispune măsuri preventive față de o persoană aflată într-o asemenea situație”.

Medicii de la Spitalul Elias au anunțat că, la cererea familiei și contrar recomandărilor cadrelor medicale, Mario Iorgulescu a fost transferat, luni dimineață, la un spital din străinătate. Tot luni, Parchetul Tribunalului București a anunțat că fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) este urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. Procurorii spun că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate și că au încercat să îi aducă la cunoștință acestuia acuzațiile, dar nu au reușit din cauza stării de sănătate a fiului șefului LPF.

În urmă cu două săptămâni, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias după ce a provocat un accident rutier. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală.

Sursa foto: facebook / Mario Iorgulescu


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Khagendra Thapa Magar, nepal, deces, cel mai scund barbat din lume, video Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit! Avea doar 28 de ani! Video


dacia 1100, linie productie, prima masina dacia, august 1968, nicolae ceausescu, uzina, mioveni, video Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni! Video


cauza, motiv real, asteroid, disparitie, dinozauri Oamenii de știință au dezvăluit adevărata cauză care a dus la dispariția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani


iarna, zapada, absenta, inversiune termica, anm, romica jurca De ce avem o iarnă fără zăpadă. Cunoscutul meteorolog Romica Jurcă explică