Mondo News

Schimbări noi la Codul Rutier! Șoferii trebuie să aibă mare grijă!

Joi, 22 August 2019 19:46
Scris de: Vlad Economu
Schimbări noi la Codul Rutier! Șoferii trebuie să aibă mare grijă!

Conform noilor modificari aduse Codului Rutier, toate persoanele dintr-un autovehicul  care se afla in miscare sunt obligate sa poarte centura de siguranta, indiferent daca se afla pe scaunele din fata sau pe bancheta din spate a masinii.

Noua lege prevede ca toate persoanele care ocupa locuri prevazute  prin constructie cu centuri sau alte dispozitive de siguranta omologate sunt obligate sa le foloseasca in timpul circulatiei pe drumurile publice.

Conducatorul auto este obligat sa ii informeze pe toti pasageri care urca in masina despre obligativitatea purtarii centurii de siguranta, in caz contrar ar putea suporta chiar si el consencinte, in cazul in care unul dintre pasageri nu are centura pusa si este oprit de un echipaj al Politiei Rutiere.

Conform ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 cu privire la circulatia pe drumurile publice lucrurile stau astfel:

“Art. 99. (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:

8. nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul si a pasagerilor acestuia de a purta, in timpul deplasarii pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranta omologate”

Pasagerii care stau pe locurile din spatel ale masini si nu poarta centura de siguranta vor achita fi incadrati in Clasa I de contraventii si presupune o penalizare cu doua sau trei puncte de amenda. Punctul de amenda in 2019 este situat la 145, iar in aceste conditii vom plati o amenda intre 290 si 435 de lei.

Sursa: cars.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mario iorgulescu, detalii socante, copil neiubit, lacrimi, bautura, cocaina Fața neștiută a lui Mario Iorgulescu: “Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină!”


catalin botezatu, operatie, boala rara, colon, turcia Ce se întâmplă cu Cătălin Botezatu după operația de cancer la colon


cristiano ronaldo, lacrimi, emisiune tv, tata alcoolic, piers morgan, good morning britain Greu de crezut! Cristiano Ronaldo, în lacrimi la o emisiune de televiziune! Video


kira hagi, gica hagi, dezvaluiri, carnetel, actrita, Kira Hagi, dezvăluiri despre cum a ajuns actriță: “La 12 ani, tata ne-a așezat pe mine și pe Ianis la masă și a scos carnețelul”