Mondo News

Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din primul film „Star Wars’”, retrasă din licitaţie

Marti, 11 Decembrie 2018 20:27
Scris de: Vlad Economu
Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din primul film „Star Wars’”, retrasă din licitaţie

Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din primul film al seriei „Star Wars”, una dintre armele simbol folosite în cinematografie, a fost retrasă dintr-o licitaţie Profiles in History după ce mai mulţi fani au pus sub semnul întrebării autenticitatea ei.

Obiectul urma să fie licitat joi, iar valoarea lui era estimată la aproximativ 200.000 de dolari. Despre sabie s-a spus că a fost folosită de actorul Mark Hamill, interpretul Skywalker în „Star Wars: A New Hope”, şi că a fost creată de Roger Christian, scenograf laureat cu Oscar.

Christian a transmis casei de licitaţii o scrisoare de autenticitate. „Având în vedere informaţiile contradictorii privind originea sabiei cu laser a lui Roger Christian, Profiles in History a decis să retragă obiectul din licitaţie până când domnul Christian va clarifica situaţia”, a transmis directorul Joe Maddalena într-un comunicat citat de Reuters.

Citeste si: ED SHEERAN VA JUCA ÎN VIITORUL FILM DIN SAGA “STAR WARS”

Mai mulţi fani „Star Wars” s-au întrebat, după anunţul făcut de casa de licitaţii, dacă sabia cu laser a fost într-adevăr folosită de Hamill sau este o replică ori un prototip. Filmele „Star Wars” au generat încasări de miliarde de dolari, la nivel global, iar obiecte care au fost folosite în saga SF ajung la preţuri mari în licitaţii. Spre exemplu, o altă sabie folosită de Skywalker a fost vândută, anul trecut, pentru 450.000 de dolari.

Sursa foto: tmz


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”


franco zeffirelli a murit, a murit franco zeffirelli, deces, regizor, italia Franco Zeffirelli a murit. Viața și opera unui geniu irascibil


cristiano ronaldo, viol, citatie, tribunal, las vegas Cristiano Ronaldo, acuzat de viol, trebuie să se prezinte în faţa unui tribunal din Las Vegas