Mondo News

Rusia, exclusă din toate competiţiile pentru următorii patru ani! Interdicţia vizează inclusiv CM de Fotbal

Luni, 09 Decembrie 2019 13:11
Scris de: Vlad Economu
Rusia, exclusă din toate competiţiile pentru următorii patru ani! Interdicţia vizează inclusiv CM de Fotbal

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a decis luni excluderea Rusiei din toate competiţiile sportive, inclusiv Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice. Astfel, Rusia nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, de la Tokyo, dar nici la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, din 2022.

Scandalul a izbucnit la începutul acestui an, în luna ianuarie, când autoritățile ruse au pus la dispoziția WADA baza de date a laboratorului din Moscova, unde sportivii erau testați. Era o condiție pentru reintegrarea Rusiei în lumea sportivă după precedentul scandal de dopaj. Experții internaționali au constatat însă că din baza de date rusească au fost șterse mai multe teste pozitive.

În mod individual, sportivii ruşi care totuşi doresc să participe individual la competiţiile sportive trebuie să facă dovada că nu au nicio legătură cu scandalurile de dopaj, însă participarea se va face sub steag olimpic sau neutru (depinde de comptiţie) şi fără să le fie intonat imnul Rusiei.

Decizia de luni în cazul Rusiei a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al WADA, reuniţi la Lausanne.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) şi PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanşat în urmă cu patru ani. Decizia adoptată luni de AMA/WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenţia rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum şi de orice Federaţia internaţională vizată de această hotărâre.

Sursa foto: sport


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

peluza nord, fcsb, sustinere, gheorghe mustata, Peluza Nord revine alături de FCSB, după eliberarea lui Gheorghe Mustață, liderul facțiunii!


broaste de sticla, bolivia, eveniment, video, Broaște de sticlă, o specie extrem de rară, au fost văzute pentru prima oară în 18 ani! Video


kobe bryant, deces, lebron james, mesaj, promisiune Mesajul emoționant al lui LeBron James după moartea lui Kobe Bryant! Primele concluzii ale anchetei


kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea