Mondo News

Rusia amână lecturarea din Parlament a proiectului legislativ referitor la reglementarea criptomonedelor

Luni, 25 Martie 2019 15:02
Scris de: Vlad Economu
Rusia amână lecturarea din Parlament a proiectului legislativ referitor la reglementarea criptomonedelor

Duma rusă a redeschis proiectul de lege pentru recunoașterea și reglementarea activelor financiare digitale. Inițial programată pentru 22 martie, citirea va avea loc la o dată nespecificată din luna aprilie, ca urmare a rezultatului unui vot pe ordinea de zi a sesiunii plenare de săptămâna trecută.

Proiectul de lege nu este lipsit de controversele sale, deoarece a fost editat în mod special pentru a elimina termenii “criptomonedă”, “contract inteligent” și “token”.

Acest lucru este în concordanță cu poziția surprinzător de prudentă a Rusiei în ceea ce privește criptomonedele, autoritățile, în mod repetat, tragând de timp de fiecare dată când a fost vorba de crearea unui cadru de reglementare pentru cripto-tranzacționare. CCN a raportat în 2018 că, atunci când a fost întrebat despre poziția guvernului său cu privire la banii digitali, președintele rus Vladmir Putin a spus:

În majoritatea țărilor, criptomonedele nu sunt un mijloc de soluționare. Banca Centrală a Federației Ruse consideră că monedele digitale nu pot fi un mijloc de plată, decontare sau depozitare a valorii. Aceste valute nu sunt asigurate de nimic.

În ciuda faptului că au considerat criptomonedele ca un mijloc de a evit sancțiunile impuse de S.U.A., alături de țări precum Iranul și Coreea de Nord, Rusia a înregistrat progrese foarte mici în privința reglementării criptomonedelor. Banca centrală a țării a refuzat să își pună ponderea în spatele ideii de recunoaștere a criptomonedelor, în ciuda faptului că pare să dețină o poziție contradictorie în ceea ce privește strângerea de fonduri de la ICO, pe care directorul băncii Elvira Nabiullina le-a descris odată ca fiind “eficientă”.

Poziția contradictorie a Rusiei a fost adesea interpretată ca fiind una dintre cele două lucruri. Prima școală de gândire arată că țara găzduiește un bloc de putere profund conservator în inima guvernului său, care vede criptomonedele cu o suspiciune profundă care se învecinează cu ostilitatea. În consecință, ar putea fi dificil sau imposibil din punct de vedere politic să se facă mult mai mult cu orice fel de proiect legislativ de reglementare a criptelor.

Cea de-a doua idee sugerează că acest lucru poate fi un înșelătorie elaborată de ruși care sunt renumiți din punct de vedere al tehnologiei și care lucrează pe ascuns pentru a-și crea propriile criptomonede pe care le vor folosi pentru a răsturna ordinea financiară mondială care lucrează împotriva lor. Guvernul rus se preface doar că este în stare să-și ascundă adevărata intenție de a crea un cadru financiar bazat pe criptomonede în afara controlului SWIFT, depășind efectiv sancțiunile economice impuse de S.U.A.

Canalele de știri rusești spun că amânarea lecturii proiectului legislativ a fost propusă de șeful Comitetului pentru piața financiară a Dumei, Anatoly Aksakov. Nu a fost dată nici o explicație pentru amânare. Se va reaminti că, la 18 martie, comisia a recomandat proiectul de lege pentru adoptare în a doua lectură, după editarea documentului, pentru a elimina toate mențiunile de termeni referitori la moneda digitală sau la criptomonede.

Proiectul inițial de lege propune crearea unui cadru pentru reglementarea activelor financiare digitale, care au fost identificate în mod expres drept “criptomonede” și “jetoane”. De asemenea, acesta a oferit un temei juridic pentru recunoașterea valabilității contractelor inteligente. Chiar mai interesant, a recunoscut diferența subtilă dintre criptomonede și tokenuri și a prezentat un plan de recunoaștere a activelor digitale drept proprietate în conformitate cu legea rusă.

Acum, în loc să servească drept cadru pentru legalizarea și reglementarea activelor criptate, proiectul de lege este un document mult mai larg și nespecific care recunoaște existența unor active financiare digitale, inclusiv a drepturilor de proprietate intelectuală digitale. Conform proiectului de lege, astfel de drepturi pot fi acum incluse și transferate în contextul titlurilor de capital.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, iubit simona halep, toni iuruc, miliardar machedon Nu se mai ascund! Simona Halep, sărut pasional cu iubitul său! Foto în articol


dj, interdictie, electric castle, manea, tommy cash, adrian minune DJ interzis în România din cauza unei manele


horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți


malaezia, divort, fost rege, fosta miss moscova, motiv, mohammad V, oksana voevodina Motivul pentru care fostul rege al Malaeziei a divorţat de femeia pentru care a renunţat la tron. Ce a aflat despre soţia sa, fostă Miss Moscova