Mondo News

RUGBY: STEJARII au invins CANADA, scor 25-9, intr-un meci test disputat la EDMONTON

, 18 Iunie 2017 11:04
Scris de: Vlad Economu
Nationala de rugby a Romaniei a invins reprezentativa Canadei cu scorul de 25-9 (7-6), intr-un meci test disputat sambata noaptea pe Ellerslie Park Stadium, din Edmonton, informeaza Agerpres.

In ciuda scorului, confruntarea nu a fost deloc una usoara pentru ”Stejari”, jocul avand de suferit atat la capitolul spectacol, la partea tehnica, dar si la nivelul arbitrajului, fiind presarat cu fragmentari pe fondul unor acte de indisciplina si a nervozitatii din teren, in special in prima repriza. Gazdele au inceput in forta si au deschis scorul in minutul 11, printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Gordon McRorie, dupa ce tot el ratase din acelasi procedeu in minutul 8, canadienii avand si un eseu anulat chiar in primele minute ale confruntarii.

Replica ”Stejarilor” a venit repede, in minutul 16 Viorel Lucaci reusind prima incercare a tricolorilor dupa o pasa foarte buna primita de la Van Heerden, Florin Vlaicu transformand eseul. In minutul 20, Otar Turasvili a vazut cartonasul rosu si a fost eliminat dupa ce i-a aplicat un pumn in figura lui Tyler Ardron, nationala ”frunzei de artar” primind si o lovitura de penalitate, transformata de McRorie.

Scorul pauzei a fost 7-6 pentru romani, Vlaicu ratand o lovitura de pedeapsa in ultimele minute ale primei reprize. ”Stejarii” au iesit mult mai determinati de la cabine si chiar in minutul 41, Tangimana Fonovai a izbutit cel de-al doilea eseu al tricolorilor, transformat de Vlaicu, dupa o balbaiala a defensivei gazdelor.

Cinci minute mai tarziu, McRorie a redus din diferenta prin transformarea unei lovituri de pedeapsa, insa prin acelasi procedeu, in minutul 52, Florin Vlaicu a adus alte trei puncte ”Stejarilor”. Desi in inferioritate numerica, elevii lui Lynn Howells au deschis jocul si si-au presat adversarul, Fonovai reusind si cel de-al treilea eseu, in minutul 61, netransformat.

Tabela de marcaj a fost inchisa tot de romani, Vlaicu transformand o lovitura de penalitate in minutul 73 si stabilind scorul final, 25-9 pentru Romania, care obtine astfel cea de-a sasea victorie consecutiva impotriva canadienilor, prima in deplasare. Saptamana viitoare, ”Stejarii” vor intalni in premiera Brazilia, la Bucuresti.

 

Palmaresul intalnirilor directe Romania-Canada, inaintea meciului de noaptea trecuta (7 partide, 5 victorii Romania, 2 victorii Canada):

1991-Toulouse: Romania-Canada 11-19-Cupa Mondiala
Pentru Romania au marcat:Lungu-e, Sasu-e,Nichitean-lp
1995-Port Elizabeth: Romania-Canada 3-34-Cupa Mondiala
Pentru Romania a marcat:Nichitean-lp
2005-Bucuresti: Romania-Canada 22-20
Pentru Romania au marcat: Fercu-e,Manta-e,Eseu de  penalizare, Vlad-2tr,Dimofte-lp
2013-Bucuresti: Romania-Canada 21-20
Pentru Romania a marcat:Vlaicu-7lp
2014-Bucuresti: Romania-Canada 18-9
Pentru Romania au marcat:Vlaicu-6lp
2015-Leicester: Romania-Canada 17-15-Cupa Mondiala
Pentru Romania au marcat:Macovei-2e, Vlaicu-2tr,lp
2016-Bucuresti:Romania-Canada 21-16
Pentru Romania au marcat: Vlaicu-e,tr,3lp, I.Dumitru-e

*Cele mai multe partide jucate impotriva Canadei: Catalin Fercu-5
*Cele mai multe puncte marcate impotriva Canadei: Florin Vlaicu-62(1e,3tr,17lp)
*Cele mai multe eseuri marcate impotriva Canadei: Mihai Macovei-2

Sursa foto: frr.ro


Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Lifestyle

Administratie publica

Economie

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI LUNI 21 AUGUST 2017 HOROSCOPUL ZILEI DE LUNI, 21 AUGUST 2017. O ZODIE MUNCESTE FARA TRAGERE DE INIMA


HOROSCOPUL SAPTAMANII 21-27 AUGUST 2017, HOROSCOP SAPTAMANAL 21-27 AUGUST 2017, PREVIZIUNI ASTRALE, PREVIZIUNI KARMICE, HOROSCOP, HOROSCOP AUGUST 2017, AUGUST 2017 HOROSCOPUL SAPTAMANII 21-27 AUGUST 2017. DISCONFORT ACCENTUAT pentru o ZODIE


DEVIATII SEXUALE, FEMEI, ACTE SEXUALE, NORMAL, ANORMAL, PRACTICI, EVOLUTIE PERSONALA, SOCIETATE, CIUDATE, SEXSOMNIA, NIMFOMANIE, EXCHIBITIONISM, SWINGING, SEX IN TREI A TA cat de GRAV o COMITE? Cele mai CRUNTE 10 GRESELI pe care FEMEILE le fac in PAT


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI DUMINICA 20 AUGUST 2017 HOROSCOPUL ZILEI DE DUMINICA, 20 AUGUST 2017. O ZODIE ARE O ATITUDINE CAM AGRESIVA