Mondo News

Românul care a comis o crimă înfiorătoare, acum șase ani, în Marea Britanie, a fost arestat de mascați

Vineri, 12 Iulie 2019 15:42
Scris de: Vlad Economu
Românul care a comis o crimă înfiorătoare, acum șase ani, în Marea Britanie, a fost arestat de mascați

Românul care a comis o crimă înfiorătoare care a zguduit Marea Britanie, în 2013, a mărturisit, în doar două minute, cum a comis fapta, în fața polițiștilor români. S-a întâmplat în momentul în care Cristian Sabou a fost săltat de mascați din locuința sa, din Dej.

Autoritățile britanice îl căutau de 6 ani. Una dintre cele mai mari anchete în care s-au folosit probele ADN din istoria Marii Britanii a fost rezolvată de polițiștii clujeni care au descins la locuinţa din Dej în care trăia Cristian Sabou (foto interior), tânărul de 27 de ani, acuzat că a ucis în urmă cu 6 ani o artistă de 55 de ani în localitatea Bosham.

Tânărul le-a mărturisit poliţiştilor români ce s-a întâmplat, în doar două minute. Totul a fost filmat, iar mărturia ucigașului va sta la baza acuzațiilor anchetatorilor britanici care lucrează la acest caz din 2013. Autorităţile din Anglia au emis un mandat de arestare pe numele lui Cristian Sabou, care este suspectat că în urmă cu 6 ani a ucis o femeie de 55 de ani în localitatea Bosham. Tânărul a fost suprins de poliţiştii clujeni, miercuri dimineaţa, 10 iulie, în jurul orei 6.00, în locuinţa sa din Dej.

Cristian-Sabou-criminal-Anglia

Așa cum reiese din filmarea prezentată de somesanul.ro, poliţistul care a condus operaţiunea l-a informat despre mandatul de arestare şi cel de percheziţie, întrebându-l dacă are nevoie de avocat. Sabou a cerut avocat din oficiu, însă a fost refuzat, având în vedere că era vorba doar despre percheziţie. I s-au dat două ore ca să-şi găsească apărător, însă acesta a ales să renunţe la acest drept.

I s-au citit acuzaţiile şi, când poliţiştii se pregăteau să înceapă pecheziţia, unul dintre ei a întrebat: „Ai omorât-o pe femeia asta?”. Astfel, s-au trezit poliţiştii că suspectul îşi mărturiseşte crima: „S-a întâmplat un accident. Nu am vrut să îi fac rău. A fost un accident, m-a spus cineva să intru în casa aia, că a fost vorba că-s bani şi lucruri de valoare, şi m-a pus pe mine, am fost picat la mijloc, prins în capcană. Şi de frică s-a întâmplat, vă zic sincer”, a declarat tânărul în faţa anchetatorilor.

Ucisă cu lovituri de ciocan

Cristian Sabou are 27 de ani şi locuieşte la Dej, iar vecinii săi nu ştiau mai nimic despre el. Miercuri, când apartamentul lui Sabou a fost percheziţionat, iar el a fost reţinut de poliţişti, aceştia au aflat că trecutul tânărului ascunde un episod întunecat. În urmă cu 6 ani, Sabou se afla în Marea Britanie, la Bosham şi a ucis o artistă lovind-o cu ciocanul în cap. Anchetatorii spun că victima, Valerie Graves, era mama a doi copii şi deţinea o galerie de artă în Roxburghshire. Femeia a fost găsită moartă într-o casă din Smugglers Lane.

Turnat de fost nevastă

După mai mulți ani de cercetări, timp în care un alt tânăr a fost arestat și, apoi, eliberat în acest caz de crimă, Sabou a fost dat de gol de fosta lui soție, împreună cu care are doi copii și care locuiește în Anglia. Cei doi s-au certat iar femeia le-a spus rudelor victimei despre fapta fostului ei soț. În România, Sabou a revenit în urma cu circa doi ani și trăia alături de concubina lui.

Citește și: ITALIA. DOI ROMÂNI AU COMIS ZECI DE JAFURI PRIN METODA “PROSTITUATA”

În baza informațiilor obținute, polițiștii britanici au luat legătura cu omologii lor din România care au declanșat, la rândul lor, o serie de verificări.

cristian_sabou_murder_valerie_graves_0

În cele din urmă, autoritățile din Marea Britanie au emis un mandat european de arestare iar în baza acestuia polițiștii români și cei britanici l-au reținut pe criminal. Când a fost prins, Cristian Sabou le-a povestit anchetatorilor că a intrat în casa artistei cu intenţia de a fura bani şi mai multe obiecte de valoare şi că ceea ce s-a întâmplat apoi a fost „un accident”. Surprins de victimă, Sabou s-ar fi panicat şi ar fi lovit-o cu un ciocan, după care a luat-o la fugă. Sabou va fi extrădat în Marea Britanie, după ce, joi, magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au confirmat mandatul de arestare.

Una dintre cele mai mari anchete criminalistice din Marea Britanie

Presa din Marea Britanie a alocat spaţii largi acestui eveniment. Decesul lui Valerie Graves a determinat una dintre cele mai mari anchete din istoria Marii Britanii în care s-au folosit probele ADN. S-au cerut probe ADN de la toţi tinerii de peste 17 ani din zonă şi au fost interogate peste 9.500 de persoane. S-a oferit o recompensă de 20.000 de lire sterline pentru cei care puteau da informaţii despre criminal. Un bărbat de 22 de ani a fost arestat , însă a fost eliberat mai târziu.

Sursa: evz.ro, foto: ziardecluj.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

nasa, asteroid, terra, amenintare, anunt NASA: Asteroid ‘potențial periculos’, de mărimea unui bloc cu 200 de etaje, va trece pe lângă Terra


raluca arvat, protv, despartire, motiv, dezvaluire, stirile sportive Raluca Arvat a dezvăluit motivul real pentru care a plecat, după 20 de ani, de la PRO Tv


victor piturca, csu craiova, manager general, titlu, declaratii Victor Pițurcă, noul manager al echipei de fotbal CS Universitatea Craiova


bucuresti, trafic minore, licee top, alexandru cumpanasu București. Trafic de minore în licee de top din Capitală