Mondo News

Românii din Marea Britanie pot răsufla ușurați! Mesajul clar venit de la Londra

Miercuri, 07 Martie 2018 13:15
Scris de: Vlad Economu
Românii din Marea Britanie pot răsufla ușurați! Mesajul clar venit de la Londra

Românii din Marea Britanie pot răsufla ușurați! Răspunsul la întrebarea ce îi aşteaptă pe românii care locuiesc în Marea Britanie după Brexit este unul liniștitor!

Temerile românilor din Regatul Unit au fost luate în calcul de guvernul de la Londra, care a organizat întâlniri cu membrii comunităţii româneşti, ca să le răspundă la întrebări, informează Digi24. Mesajul a fost clar: britanicii vor ca să românii să rămână în Regat şi după ieşirea din Uniunea Europeană.

Jumătate de milion de români şi-au luat viaţa de la capat în Marea Britanie, pentru că acolo au găsit ce le lipsea acasă: un sistem în care să se poată dezvolta şi care să îi aprecieze la adevărata lor valoare. Iunie 2016, data la care britanicii au decis să iasă din Uniunea Europeană, a adus multă îngrijorare în rândul concetăţenilor noştri mutaţi în Regatul Unit. Guvernul de la Londra a decis să liniştească spiritele şi organizează întâlniri între oficiali şi comunităţile de migranţi, ca să discute despre viitorul comun de după Brexit, informează Digi24.

Suella Fernandes, subsecretar de stat Departamentul pentru ieşire din UE: UK şi guvernul UK preţuiesc mult prezenţa românilor în Regatul Unit, contribuţia şi participarea lor în societatea noastră. Aşa cum am văzut în această seară, atât de mulţi membri de seamă ai comunităţii de români s-au adunat să celebreze această contribuţie de valoare. Sunt bineveniţi în UK şi ne dorim ca ei să rămână aici, aşa cum a spus premierul nostru. Sunt cetăţeni români care şi-au făcut un rost în UK, au prieteni, relaţii şi familii aici şi ne dorim să rămână.

Suella Fernandes, subsecretar de stat departamentul de ieşire din UE: 140 Regatul Unit iese din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, anul viitor, şi după acest punct sperăm că va fi un acord între UK şi UE, o perioadă de implementare, care va dura cam doi ani. În această perioadă de implementare, speranţa şi dorinţa noastră, chestiuni care acum fac obiectul acordurilor cu UE, sunt ca regulile legate de libera circulaţie şi dreptul oamenilor de a veni şi a pleca să rămână, în esenţă, aşa cum sunt astăzi. Aceasta este poziţia pentru cei care vin în UK din Uniunea Europeană, mai anunță Digi24.

Românii din Marea Britanie ştiu că negocierile pentru ieşirea din UE sunt încă în derulare şi se susţin reciproc în această încercare grea, prin care sunt nevoiţi să treacă. Întâlnirile cu reprezentanţii guvernului din Regat îi încurajează şi îi mai liniştesc pentru că le arată că sunt luaţi în calcul ca membri importanţi ai societăţii britanice.

Sursa foto: bbc


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut


bolitin vale, bataie, bate, impuscaturi, clanuri rromi, video Bolintin Vale. Bătaie cu bâte, topoare şi împuşcături! Video


nicu maharu a murit, deces, cancer, a murit nicu maharu, interlop, deces nici maharu Nicu Maharu a murit! Mesajul transmis de fiul cunoscutului interlop


andreea balan, operatie, hematoame, probleme medicale Andreea Bălan, operată de urgență la câteva zile după naștere. Artista s-a trezit într-o baltă de sânge