Mondo News

România va produce două tipuri de arme de asalt împreună cu italienii de la Beretta

Vineri, 22 Martie 2019 12:05
Scris de: Vlad Economu
România va produce două tipuri de arme de asalt împreună cu italienii de la Beretta

România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta în vederea realizării, la Uzina Mecanică de la Plopeni din județul Prahova, a doua noi tipuri de arme, a anunțat ministrul Economiei, Niculae Bădălău. Potrivit acestuia, statul român și compania italiană vor crea o nouă societate, în care partea română va deține 80% din acțiuni, scrie Agerpres.

“Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (…) la un calibru NATO și aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureș, unde s-a făcut un raport și cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata României și-ar dori să se doteze.

În baza acestui lucru, noi am discutat cu dânșii și am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde partea română va avea 80%”, a declarat Bădălău la postul B1 TV. Ministrul Economiei a precizat că la Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piața internă, cât și la export.

“Avem piața externă și avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operațiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău.

El a menționat, totodată, ca în 2019 “industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuție de anul trecut”. Ministrul Economiei a mai spus că obiectivul său este repornirea industriei naționale de apărare, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene 70% din producția de armament este utilizată în țările producătoare, în timp ce în România armată beneficiază de mai puțin de 10% arme autohtone.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

dj, interdictie, electric castle, manea, tommy cash, adrian minune DJ interzis în România din cauza unei manele


horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți


malaezia, divort, fost rege, fosta miss moscova, motiv, mohammad V, oksana voevodina Motivul pentru care fostul rege al Malaeziei a divorţat de femeia pentru care a renunţat la tron. Ce a aflat despre soţia sa, fostă Miss Moscova


leoaica, elefant, atac, video, africa de sud, parcul național kruger O leoaică atacă un elefant în căutarea unei mese pentru puii ei! Video