Mondo News

România – Norvegia. Nordicii au venit la București chitiți să iasă din teren! Ne acuză anticipat copiii de rasism

Marti, 15 Octombrie 2019 18:03
Scris de: Vlad Economu
România – Norvegia. Nordicii au venit la București chitiți să iasă din teren! Ne acuză anticipat copiii de rasism

Intr-un articol publicat de ziarul norvegian VG, jurnalistii nordici sustin ca exista pericolul ca jucatorii nationalei lui Lagerback sa fie abuzati rasial de pustii din tribunele National Arena. Norvegienii se pregatesc sa iasa din teren la primele scandari rasiste ale fanilor.

Articolul este bazat pe o informatie gresita, in jurul careia e construita o intreaga poveste. Norvegienii sustin ca National Arena a fost inchisa dupa meciul cu Spania pentru accesul general din cauza rasismului! Chiar selectionerul Lagerback si purtatorul de cuvant al Federatiei de la Oslo au anuntat ca norvegienii iau serios in calcul sa paraseasca terenul in cazul in care vor exista insulte rasiste, scrie VG!

“Daca vor fi episoade de genul asta, ii vom notifica imediat pe arbitri, apoi vom face pasii pe care ii consideram potriviti”, a spus Svein Graff, managerul de comunicare al norvegienilor. Diseara, pe National Arena, vor fi peste 30 000 de copii. Romania poate bate recordul mondial pentru cei mai multi pusti la un meci de fotbal, cu aproape 10 000 peste Partizan – Alkmaar din Europa League, in septembrie.

UEFA i-ar fi cerut scuze Norvegiei pentru modul în care a gestionat situația meciului cu România

Federația Norvegiană de Fotbal s-a adresat celor de la UEFA, după ce a aflat că, în ciuda faptului că România trebuia să joace fără spectatori meciul de pe Arena Națională, în tribune vor fi peste 30.000 de suporteri. Oaspeții se tem de noi evenimente neplăcute, cu privire la scandările rasiste ale românilor.

Hotărârea ca România să joace fără spectatori a venit ca urmare a scandărilor rasiste ale celor prezenți în tribune la meciurile cu Spania și Malta. Chiar și așa, UEFA a permis copiilor sub 14 ani să fie prezenți la meci. Se pare că norvegienii nu știau de decizia UEFA. Nordicii au organizat o întâlnire în care au discutat și au stabilit ce are de făcut fiecare, în cazul în care apar noi probleme și scandări rasiste.

Mai mult, Federația din Norvegia a cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. Oficialii UEFA și-ar fi cerut iertare de la selecționata Norvegiei pentru modul în care au gestionat situația.

Prima întrebare a scandinavilor a fost: “De ce este posibil ca o selecționată să aibă tribunele aproape pline, în astfel de condiții, iar Norvegiei să îi fie permis doar un număr foarte mic de spectatori la meci?”.

“De ce Norvegia nu a fost informată despre decizia UEFA, care este alta față de cea inițială și de ce i-a fost permis României să aducă spectatori la meci?”, a fost cea de a doua întrebare pe care norvegienii au trimis-o către UEFA.

UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris”, a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, dar și Stefan Johansen, căpitanul echipei naționale, au fost prezenți la conferința de presă, iar tehnicianul a spus că este pregătit să scoată echipa de pe teren în cazul în care suporterii români vor recurge la scandări rasiste.

“Sperăm să nu existe astfel de probleme. Însă, dacă vor fi situații neplăcute, vom face tot ce trebuie făcut atunci, pe moment”, a mai zis Graff. Lars Lagerback a oferit o declarație total neașteptată atunci când a auzit că România va fi susținută de 30.000 de copii pe Arena Națională, asta chiar dacă avem interdicție din partea UEFA.

“Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut. Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect”, a spus Lagerback, într-o conferință de presă.

Sursa foto: VG


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

muzeul vaginului, vagina museum, londra, camden market, video, deschidere Unde se deschide primul muzeu dedicat vaginului: ”Nu este nimic ruşinos ori jignitor”! Video


horoscop 16 noiembrie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 noiembrie 2019. Vărsătorii au chef de distracție, iar Gemenii sunt imprevizibili


taylor swift, manageri, tiranie, Regina muzicii pop are parte de clipe de coşmar: „Fii o fetiţă cuminte şi ciocul mic!”


laurentiu duta, urgenta, spital, 3sud est, accident stupid, furculita plastic Laurențiu Duță, aproape de moarte! Solistul 3Sud-Est, operat de urgență la spital