Mondo News

Richard Gere a urcat pe un vapor cu refugiaţi blocat de opt zile, pe Mediterana! Video

Sambata, 10 August 2019 13:32
Scris de: Vlad Economu
Richard Gere a urcat pe un vapor cu refugiaţi blocat de opt zile, pe Mediterana! Video

Richard Gere a urcat la bordul unei ambarcaţiuni cu migranţi care aşteaptă de opt zile pe Mediterana să fie acceptaţi de un stat european, anunţă Sky News, citat de mediafax.

Actorul Richard Gere s-a urcat pe vasul spaniol Open Arms încercând să atragă atenţia asupra condiţiei migranţilor blocaţi pe ambarcaţiune în aşteptarea unei confirmări din partea autorităţilor unui stat european pentru a fi primiţi. Vaporul este blocat de opt zile în largul coastelor italiene, în apropiere de insula Lampedusa pentru că niciun stat european nu a acceptat să îi primească pe cei 121 de refugiaţi aflaţi la bord.

Gere, în vârstă de 69 de ani, s-ar fi urcat la bordul navei la 31 de mile de insula italiană. Vedeta a ajutat la împărţirea de alimente şi ajutoare pentru cei de pe vas şi a cerut ajutor pentru refugiaţi. Între aceştia se numără şi o pereche de gemeni din Etiopia în vârstă de numai nouă luni.

Refugiaţii au fost salvaţi de pe ambarcaţiunile găsite în derivă pe mare. “Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă şi controlată de marina libiană. Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei”, artă vedeta. Videoclipul publicat pe facebook de Open Arms, o organizaţie non-profit, este însoţit de comentariul “Să fii tată nu are culoare sau graniţe”.

Organizaţia susţine că persoanele aflate la bord sunt victime ale abuzurilor, violurilor şi torturii. Vasul se află în apropiere de coasta italiană dar ministrul de interne Matteo Salvini este cunoscut pentru poziţia pe care o menţine împotrica migranţilor.

Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi de la Naţiunile Unite, aproape 4.000 de migranţi au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulţi venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă faţă de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut, conform Mediafax.

Sursa video: youtube


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anm, prognoza meteo, craciun 2019, revelion 2020, elena mateescu, director anm, vremea, temperaturi ridicate Prognoză meteo Sărbători de Iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion


vultur, caracatita, bataie, video, canada Finalul luptei crâncene dintre un vultur şi o caracatiţă uriașă! Video


horoscop 16 decembrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 decembrie 2019. Săgetătorii au parte de situații neprevăzute, iar Taurii vor face niște drumuri


sorina, fetita, adoptie, imagini scandaloase, familie adoptiva, america Ce face micuța Sorina în America! Imaginile care au revoltat opinia publică din România