Mondo News

Richard Gere a urcat pe un vapor cu refugiaţi blocat de opt zile, pe Mediterana! Video

Sambata, 10 August 2019 13:32
Scris de: Vlad Economu
Richard Gere a urcat pe un vapor cu refugiaţi blocat de opt zile, pe Mediterana! Video

Richard Gere a urcat la bordul unei ambarcaţiuni cu migranţi care aşteaptă de opt zile pe Mediterana să fie acceptaţi de un stat european, anunţă Sky News, citat de mediafax.

Actorul Richard Gere s-a urcat pe vasul spaniol Open Arms încercând să atragă atenţia asupra condiţiei migranţilor blocaţi pe ambarcaţiune în aşteptarea unei confirmări din partea autorităţilor unui stat european pentru a fi primiţi. Vaporul este blocat de opt zile în largul coastelor italiene, în apropiere de insula Lampedusa pentru că niciun stat european nu a acceptat să îi primească pe cei 121 de refugiaţi aflaţi la bord.

Gere, în vârstă de 69 de ani, s-ar fi urcat la bordul navei la 31 de mile de insula italiană. Vedeta a ajutat la împărţirea de alimente şi ajutoare pentru cei de pe vas şi a cerut ajutor pentru refugiaţi. Între aceştia se numără şi o pereche de gemeni din Etiopia în vârstă de numai nouă luni.

Refugiaţii au fost salvaţi de pe ambarcaţiunile găsite în derivă pe mare. “Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă şi controlată de marina libiană. Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei”, artă vedeta. Videoclipul publicat pe facebook de Open Arms, o organizaţie non-profit, este însoţit de comentariul “Să fii tată nu are culoare sau graniţe”.

Organizaţia susţine că persoanele aflate la bord sunt victime ale abuzurilor, violurilor şi torturii. Vasul se află în apropiere de coasta italiană dar ministrul de interne Matteo Salvini este cunoscut pentru poziţia pe care o menţine împotrica migranţilor.

Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi de la Naţiunile Unite, aproape 4.000 de migranţi au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulţi venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă faţă de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut, conform Mediafax.

Sursa video: youtube


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

jupiter, pamant, coliziune, descoperire Jupiter ar fi fost lovit de o planetă de 10 ori mai mare decât Pământul acum 4,5 miliarde de ani


scandal, ionut iftimoaie, vanzare, vila, Ionuț Iftimoaie, implicat într-un scandal monstru! Este vorba de peste un milion de euro


dinamo bucuresti, scandal, autocar, saftica, teroare, liga I, suporteri mascati, ultrasi, cagule, Dinamo sub imperiul terorii! Ultrași mascați cu cagule au atacat autocarul echipei! Jucătorii și oficialii s-au refugiat la Săftica! Video


horoscop 17 august 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 august 2019. Săgetătorii sunt solicitați din plin, iar Berbecii se întâlnesc cu prietenii