Mondo News

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. SUBIECTE ROMANA 2013

Marti, 25 Iunie 2013 11:22
Scris de: Ioana Alexandra
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. SUBIECTE ROMANA 2013

EVALUARE NATIONALA 2013: Candidatii la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 sustin, marti, proba scrisa la limba romana. Subiectele cazute in acest an au fost elaborate de Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE). Vezi la finalul acestui articol subiectele care le-au picat elevilor la proba scrisa de limba si literatura romana.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2013: Elevii au avut de rezolvat subiecte din Alexandru Vlahuta (Din durerile lumii) si au primit un text de pe eucitesc.ro, la care au trebuit sa rezolve mai multe cerinte.

Astfel, printre cerintele la primul subiect, din Alexandru Vlahuta, candidatii la EVALUAREA NATIONALA au trebuit sa gaseasca antonime pentru cuvintele “sarac”, “mari” si “bucurie”. O alta cerinta a fost sa explice rolul virgulei in secventa de text “cu inima plina de dor, de bucurie si de nerabdare”.

De asemenea, la acelasi text au trebuit sa transcrie din text doua cuvinte sau grupuri de cuvinte care se refera la timpul in care se petrece actiunea, de mentionat doua trasaturi ale genului epic prezente in text, precum si prezentarea in cateva randuri a semnificatiei unei secvente din text. Candidatii la proba scrisa de limba romana din cadrul examenului de EVALUARE NATIONALA au mai trebuit, tot la primul subiect, sa redacteze o compunere de 15-25 de randuri in care sa evidentieze trasaturile unui personaj din fragmentul dat.

Al doilea subiect de la proba de limba romana a constat intr-un text de pe site-ul eucitesc.ro, la care elevii au avut de formulat enunturi legate de acest text, sa mentioneze valorile morfologice ale unor cuvinte si a functiei sintactice, precum si construirea unei fraze alcatuite din doua propoziti dintre care una sa fie o predicativa introdusa prin adverbul relativ “cum”.

La subiectul 2 s-a mai cerut redactarea unei compuneri de 10-15 randuri in care sa se prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unui concurs.

EVALUARE NATIONALA 2013: Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a sustin marti, sub supraveghere video, proba de limba romana din cadrul evaluarii nationale – examen ale carui note vor conta la admitere in liceu.

Proba de limba romana a inceput la ora 09.00, iar dupa extragerea plicului cu varianta de subiecte, are durata de doua ore.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a va continua miercuri, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, si joi, 27 iunie, cu proba de matematica. Afisarea rezultatelor este programata sambata, 29 iunie (pana la ora 16.00). in aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 si 2 iulie. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in 3 iulie.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Calendar EVALUARE NATIONALA

14 iunie 2013 incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

17-19 iunie 2013 inscrierea la Evaluarea Nationala

25 iunie 2013 Limba si literatura romana – proba scrisa

26 iunie 2013 Limba si literatura materna – proba scrisa

27 iunie 2013 Matematica – proba scrisa

29 iunie 2013 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

29 iunie 2013 Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

30 iunie-2 iulie 2013 Rezolvarea contestatiilor 3 iulie 2013 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

EVALUARE NAtIONALA 2013, repartizare computerizata pentru admiterea la liceu

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie. Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in licee se va face in 17 iulie, iar dosarele de inscriere se vor putea depune intre 17 iulie si 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va desfasura in perioada 5 – 6 septembrie.

Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa va avea loc intre 24 si 26 iulie.

Foto: Antena 3, Realitatea TV

 


Un comentariu

  1. anonim
    Reply

    nu a fost asa de complicat dar nici foarte simplu …..sper ca vor fi note mari

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 mai 2018, horoscop duminică, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 mai 2018. Balanțelor le cresc veniturile, iar Leii au parte de sprijin necondiționat


orori sexuale, sultan ibrahim, dimitrie cantemir, desfrau Dimitrie Cantemir despre ororile sexuale ale sultanului Ibrahim, spaima virginelor


partida sex, durata ideala, specialisti,13 minute Îți place să faci dragoste? Cât durează partida perfectă de amor


POFTA DE SEX, TAIE POFTA DE SEX, BARBATI, FEMEI, PAT, GRESELI, RESPIRATIE URAT MIROSITOARE, DISCUTII, LIPSA DE INGRIJIRE, INDICATII Cele 9 lucruri la care se gândesc bărbații cand fac sex oral