Mondo News

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013. ADMITERE UMF BUCURESTI 2013

Vineri, 26 Iulie 2013 19:33
Scris de: Maria Enache

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013: Scandal la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti, dupa afisarea rezultatelor. Zeci de candidati respinsi s-au aratat nemultumiti de subiectele date la examen si le-au contestat, pe motiv ca nu faceau parte din programa sau ca au fost formulate gresit.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013: La sesiunea din acest an a examenului de admitere la UMF Bucuresti s-a inregistrat cea mai mare concurenta din 1990. La cele patru facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti s-au inscris nu mai putin de 4.541 de candidati, situatia locurilor disponibile fiind urmatoarea: 850 de locuri bugetate, 520 de locuri cu taxa, sase pentru romi si doua pentru etnicii romani din Republica Moldova.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013:  Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, s-a intalnit, vineri, cu conducerea UMF Bucuresti pentru a discuta despre aceasta situatie. Ministrul a explicat ca suplimentarea numarului de locuri la Facultatea de Medicina se poate face doar in masura capacitatii universitatii.

“Nu exista un numar nelimitat de locuri la admitere. Deizia de suplimentare tine de capacitatea universitatii. UMF Carol Davila are 432 de locuri la Medicina, oricum mai multe decât in anii trecuti. Numarul candidatilor a fost de 2.500, nu se pune problema sa suplimentam cu 2.000 de locuri. Parintii trebuie sa aiba rabdare sa se faca verificarile. Toate procedurile au fost anuntate din timp”, a spus Costoiu.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013: In privinta unor posibile greseli existente la subiectele date la examen, ministrul a spus ca s-au gasit doar doua litere intr-o virgula, motiv pentru care toti candidatii au primit doua puncte in contul acesteia. Totodata, fiecare caz in parte va fi analizat amanuntit, a mai explicat ministrul

“Am vrut sa verific procedura, sa verific ca universitatea si-a respectat procedurile din metodologia care a fost anuntata acum sase luni. Am constatat ca aceastea au fost respectate. Cu toate acestea va fi analizat fiecare caz in parte”, a spus Costoiu, precizând ca singura greseala descoperita consta in schimbarea a doua litere intr-o grila, motiv pentru care toti candidatii au primit doua puncte in contul acesteia.

Legat de problema sesizata de parinti potrivit careia unii profesori interpreteaza raspunsul in mod diferit, rectorul UMF Carol Davila, Ionel SInescu, a spus ca exista o singura comisie de examen. “Exista o singura comisie, alte pareri nu exista, respectam pracedura. Rezolvam cu corectitudine toate contestatiile”, a mai spus Sinescu.

 

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti a afisat joi rezultatele la examenul de admitere, la care s-a inregistrat o concurenta record, cea mai mare din ’90 pana azi. Majoritatea candidatilor care au dat examen la UMF Bucuresti au optat pentru Facultatea de Medicina Dentara si pentru cea de Medicina Generala. 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Rezultatele si lista candidatilor admisi la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti au fost afisate in cursul zilei de joi, la avizierele facultatilor. Contestatiile au putut fi depuse in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor. De precizat ca acestea se recorecteaza in prezenta candidatului, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. In vederea inmatricularii, candidatii admisi pe locurile finantate de la buget, au obligatia de a depune, pana la data stabilita anual de catre Consiliul de Administratie si aprobata de Senatul Universitar, diploma de bacalaureat (adeverinta pentru candidatii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea anului curent), in original, la secretariatul facultatii. Neprezentarea diplomei de bacalaureat sau a adeverintei, in original, din vina exclusiva a candidatului admis, pana la data limita admisa duce la pierderea locului finantat prin granturi de studii. 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Candidatii admisi in sesiunea iulie, care nu se inscriu in anul I pana la data limita, stabilita anual prin hotararea Consiliului de Administratie si aprobarea Senatului Universitatii, sunt considerati, din oficiu, ca au renuntat, prin neprezentare, la calitatea de student. 


Articole Recomandate

Stiri din aceeasi categorie

Un comentariu

  1. Doru
    Reply

    Am considerat ca UMFB reprezinta o institutie de invatamint care este altceva in peisajul romanesc, deasupra oricarui dubiu, in care isi desfasoara activitatea oameni seriosi. Dar iata ca si acolo lucreaza romani…Ce-i aia “am gresit 2 litere intr-o grila si v-am dat 2 puncte”. Pai daca recunosti ca ai gresit, da-mi voie sa ma gindesc ca poate nu ai gresit doar de 2 ori, ci poate ca ai gresit, si poate ca nu din culpa, de 20 de ori, sau poate de 40 de ori. PENIBIL…la un asemenea nivel.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Lifestyle

Economie

Sport

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

LOTERIA ROMANA, DECEMBRIE 2016, DUMINICA 4 DECEMBRIE 2016, REPORT, SUPLIMENTARE FONDURI CASTIG, TRAGERI SPECIALE LOTO, MOS NICOLAE, LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER, NOROC, SUPERNOROC, NOROC PLUS, NUMERELE CASTIGATOARE EXTRASE duminica, 4 decembrie 2016 la TRAGERILE LOTO SPECIALE LOTO DE MOS NICOLAE


HOROSCOPUL SAPTAMANII 5-11 DECEMBRIE 2016, HOROSCOP SAPTAMANAL, DECEMBRIE 2016, HOROSCOP DECEMBRIE 2016, PREVIZIUNI KARMICE, PREVIZIUNI ASTRALE HOROSCOPUL SAPTAMANII 5-11 DECEMBRIE 2016


prognoza meteo, lUNA DECEMBRIE, VREME RECE, AVERTISMENT METEOROLOGIC, ANM, LUNI, MARTI PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI. VREMEA la inceput de SAPTAMANA


horoscop zilnic, horoscopul zilnic, horoscopul de azi, horoscopul zilei de azi, horoscopul zilnic de azi luni 5 decembrie 2016 HOROSCOPUL ZILEI DE LUNI, 5 DECEMBRIE 2016