Mondo News

Reglementări la nivel global pentru monitorizarea crypto monedelor

Vineri, 10 August 2018 12:40
Scris de: Vlad Economu
Reglementări la nivel global pentru monitorizarea crypto monedelor

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (Financial Stability Board – FSB), care coordonează reglementările financiare pentru Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20), a publicat un cadru de reglementări pentru monitorizarea “vigilentă” a riscurilor provocate de crypto monede precum bitcoin şi ethereum.

Potrivit autorității, acest cadru de reglementări se concentrează pe modalitatea în care riscurile de pe pieţele criptoactivelor s-ar putea extinde în alte părţi ale sistemului financiar, scrie Reuters.    

“Monitorizarea mărimii şi dezvoltării pieţelor criptoactivelor este esenţială pentru înţelegerea mărimii efectului asupra averilor, în eventualitatea unei scăderi a valorii acestora”, explică FSB într-un comunicat de presă publicat pe site-ul autorității.

Citește și: OPERA LANSEAZĂ BROWSERUL DE DESKTOP CU PORTOFEL PENTRU CRYPTO MONEDE INCORPORAT

Într-o scrisoare adresată miniștrilor de finanțe ai G20 și guvernatorilor băncilor centrale, președintele FSB, Mark Carney, a remarcat că monedele digitale ridică o serie de probleme legate de protecția consumatorilor și a investitorilor, precum și de utilizarea acestora în activități ilegale precum spălarea banilor și finanțarea terorismului. În același timp, tehnologiile care stau la baza acestora au potențialul de a îmbunătăți eficiența atât a sistemului financiar, cât și a economiei.

Din G20 fac parte 19 țări (Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Statele Unite, Canada, Japonia, Rusia, Argentina, Brazilia, Mexic, China, India, Australia, Indonezia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud și Turcia) și Uniunea Europeană — reprezentată de Comisia Europeană și de Banca Centrală Europeană.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Keith Richards, Rolling Stones, alcool, renuntare Keith Richards de la Rolling Stones a renunţat “aproape complet” la alcool


minivacanta, revelion 2019, craciun, guvern, zile libere, oug Minivacanță pentru bugetari de Crăciun și Revelion. Guvernul acordă bugetarilor încă două zile libere la acest final de an!


Horoscop 13 decembrie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 13 decembrie 2018. Gemenii sunt de neoprit, iar Leii triumfă într-o confruntare aprinsă


dwayne johnson , the rock , dwayne the rock johnson , dwayne johnson poze Dwaine “The Rock” Johnson, în tinerețe. O imagine din anii ’90 este virală pe internet