Mondo News

Reacția explozivă a ALDE după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale

Marti, 23 Iulie 2019 13:34
Scris de: Vlad Economu
Reacția explozivă a ALDE după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a criticat, în termeni duri, alegerea Vioricăi Dăncilă drept candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă.

“Vă dați seama că prea multe nu sunt de făcut decât să luăm act de acestă decizie. Și noi avem mâine ședință, probabil vom da un vot în această direcție. Eu și colegii mei suntem dezamăgiți de modul în care a evoluat competiția pentru alegeri. De mai bine de un an de zile vorbim de un candidat comun, pentru noi nu a existat niciodată o altă țintă decât câștigarea alegerilor. Sunt dezamăgit de procedura în care s-a desfășurat de desemnarea, noi nu mai ține cont de ce vorbim de un an de zile”, a declarat Gerea la Antena 3.

Update: Varujan Vosganian spune că “aproape sigur” ALDE îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale și că niciun sondaj nu arată că Viorica Dăncilă are prima șansă. El a spus, ironic, că este “mirat” că Viorica Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, subliniind că ALDE și-a pierdut încrederea în PSD.

“Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială și să aibă alte priorități decât câștigarea fotoliului prezidențial. Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate, în condițiile în care PSD și-a încălcat procedurile desemnării candidatului la prezidențiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă”, a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, marți, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a spus că miercuri, în ședința ALDE, este “aproape sigur” că Tăriceanu va fi desemnat candidat la prezidențiale, apreciind că liderul ALDE este “singurul care poate coagula voturi din mai multe partide și care are șanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis”.

Vicepreședintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție. “Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanții suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimată de vreun sondaj de opinie. “Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare, care sincer mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a adăugat Varujan Vosganian.

ALDE va avea, miercuri, de la ora 13.00, ședințele Biroului permanent Executiv și ale Biroului permanent național, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declarații de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunț al formațiunii.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

nasa, asteroid, terra, amenintare, anunt NASA: Asteroid ‘potențial periculos’, de mărimea unui bloc cu 200 de etaje, va trece pe lângă Terra


raluca arvat, protv, despartire, motiv, dezvaluire, stirile sportive Raluca Arvat a dezvăluit motivul real pentru care a plecat, după 20 de ani, de la PRO Tv


victor piturca, csu craiova, manager general, titlu, declaratii Victor Pițurcă, noul manager al echipei de fotbal CS Universitatea Craiova


bucuresti, trafic minore, licee top, alexandru cumpanasu București. Trafic de minore în licee de top din Capitală