Mondo News

RAR a lansat Istoric Vehicul! Aplicația prin care poți verifica în timp real istoricul oricărei mașini

Joi, 21 Martie 2019 13:55
Scris de: Vlad Economu
RAR a lansat Istoric Vehicul! Aplicația prin care poți verifica în timp real istoricul oricărei mașini

Registrul Auto Roman (RAR) a lansat, joi, aplicația “Istoric vehicul”, prin intermediul căreia orice persoană care are sau vrea să cumpere un vehicul poate verifica istoricul acestuia. Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, condiția este ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR. Aplicația poate fi accesată pe site-ul oficial al Registrului Auto Roman – www.rarom.ro.

“Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația ‘ISTORIC VEHICUL’ adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu) . Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existență/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP”, se precizează în comunicatul RAR.

Citește și: CUM VERIFICI ON-LINE DACĂ UN NUMĂR DE ÎNMATRICULARE ESTE SAU NU DISPONIBIL

Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul informatic. “Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației ‘ISTORIC VEHICUL’. Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone”, potrivit sursei citate.

Beneficiile aplicației Istoric Vehicul

Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Potrivit sursei citate, principalele beneficii identificate se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue.

“Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.
În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, mai explică RAR.

Sursa foto: realitatea


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

leoaica, elefant, atac, video, africa de sud, parcul național kruger O leoaică atacă un elefant în căutarea unei mese pentru puii ei! Video


faceapp, aplicatie, imbatranire, google play, app store, date personale FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi păstrează și datele!


horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!