Mondo News

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”

Vineri, 03 Mai 2019 16:34
Scris de: Vlad Economu
Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”

Radu Mazăre a fost condamnat, vineri, la 9 ani și 10 luni de închisoare de Instanţa Supremă în dosarul „Polaris”. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Radu Mazăre este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese în dosarul „Polaris”. La ultimul termen din proces, pe 25 ianuarie, procurorul de şedinţă al DNA ceruse pentru fostul primar o pedeapsă maximă de 12 ani.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste șapte milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015. Acesta a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.

Radu Mazăre mai are o condamnare de nouă ani de închisoare, definitivă de această dată, în dosarul retrocedărilor ilegale în care au mai fost condamnați și Cristi Borcea, Nicușor Constantinescu și Dragoș Săvulescu (ultimul dispărut și el).

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 august 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 august 2019. Taurii sunt visători, iar Vărsătorii pot da sfaturi speciale


walton, walmart, avere, castiguri Cea mai bogată familie din lume câștigă 4 milioane de dolari pe oră


cni, stadion steaua, stadion nou, foto, euro 2020 Euro 2020. Noul stadion Steaua începe să prindă contur! Galerie Foto în articol


meghan markle, jeans, blugi, interdictie, elisabeta a II-a Ce i-a interzis regina Elisabeta a II-a decesei de Sussex, Meghan Markle!